Håndbold

Helle Thomsen efter fyring: Havde Danmarks bedste job

FC Midtjyllands nu forhenværende cheftræner Helle Thomsen er ærgerlig over afskeden med FC Midtjylland, men accepterer ledelsens beslutning.

Mandag overraskede FC Midtjylland det meste af håndbold-Danmark, da de valgte at opsige samarbejdet med cheftræner Helle Thomsen.

- Jeg har det ikke specielt godt. Det har været en hård og lang dag i dag, lyder den umiddelbare reaktion fra Helle Thomsen selv, der fik beskeden mandag morgen fra ledelsen i den midtjyske klub.

- Det er risikoen ved at være træner. Hvis man ikke er enige om tingene, så mister man sit job. Det har ledelsen valgt at gøre med mig den her gang. Det accepterer jeg, siger Helle Thomsen.

Men hvad er det, I ikke har været enige om?

Det er mange ting. Ord som kultur, værdier og strategi er en stor del af det. Det er vigtigt, at man arbejder sammen om det. 

- Jeg har været sindssygt glad for at arbejde med det her hold. Jeg har haft Danmarks bedste job, men sådan skal det ikke være mere. Det er jeg selvfølgelig ked af, men accepterer ledelsens beslutning, lyder det fra træneren, som i sine år med FC Midtjylland har vundet masser af medaljer.

Den 45-årige håndboldtræner har været på lønningslisten i FC Midtjylland i seks år. Først som assistent og de seneste fire sæsoner - med fire DM-finaler til følge - som cheftræner.

- Jeg er meget ked af ikke skulle træne de piger mere. Det er en helt unik trup med nogle helt unikke spillere. De har vundet 10 titler de sidste seks år. Jeg er bare megaglad for, at de har givet mig de oplevelser. Det bliver hårdt, når jeg ikke skal på træningsbanen med dem, men jeg ønsker dem kæmpe held og lykke i sæsonen.

Sæsonen begynder om 8 dage for FC Midtjylland, når de spiller Super Cup mod ligamestrene fra Team Esbjerg.