Håndbold

Nyegaard om FCM-trænerfyring i 11. time: Dybt pinlig timing

Håndboldekspert Bent Nyegaard revser FC Midtjylland-ledelsens beslutning om at fyre cheftræner Helle Thomsen så tæt på sæsonstart.

For lidt mere end fire år siden overtog Helle Thomsen fast cheftrænerroret for FC Midtjyllands håndboldkvinder. Mandag blev det samarbejde øjeblikkeligt afbrudt af ledelsen i den midtjyske klub.

Timingen forekommer mig dybt pinlig. Ikke mindst i et sportsligt henseende.

Bent Nyegaard.

- Jeg synes, det er meget overraskende, konstanterer TV 2's håndboldekspert Bent Nyegaard og fortsætter:

- Især fordi der har været meget diskussion i foråret om, hvad Helle Thomsen skulle i forhold til landstrænerjobbet i Sverige. Så jeg er meget overrasket over, at det er noget hertil. Det tyder på, at der har været nogle voldsomme interne diskussioner i FC Midtjylland.

I april nægtede den danske mesterklub fra forrige sæson at lade Helle Thomsen fortsætte som svensk landstræner sideløbende med hendes rolle i FC Midtjylland.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Helle Thomsen har været kandidat til landstrænerjobbet i Sverige. Deri var der nogle overvejelser, som hun skulle igennem, sikkert også med klubben. Derfor virker det meget, meget mystisk og inkompetent at nå frem til september, før der sker noget, lyder analysen fra Bent Nyegaard.

Tidspunktet for fyringen er heller ikke overhovedet tæt at være optimal ifølge FC Midtjyllands sportsdirektør Stefan Kristensen.

Helle Thomsen nåede at stå i spidsen for den midtjyske storklub i 1500 dage i runde tal. Mandag morgen sluttede det så brat. Med kun 8 dage - svarende til cirka en halv procent af 45-årige Thomsens tid som cheftræner i FC Midtjylland - til klubbens første kamp i den nye sæson.

- Det er amatøragtigt eller i hvert fald pinligt, at man har haft så lang tid og så når helt frem til september, hvor alting brænder, og hvor man skal til at være klar, og så afslutter det på den her måde.

- Timingen forekommer mig dybt pinlig. Ikke mindst i et sportsligt henseende, siger Bent Nyegaard om den udisponerede optakt til Super Cup-kampen mod Team Esbjerg 6. september.

Øverst fortæller Helle Thomsen, at det først og fremmest er afskeden med spillertruppen, som ærgrer hende i forbindelse med stoppet i FC Midtjylland

Hvad betyder det her for holdet?

- Nu er jeg almindeligvis af den overbevisning, at forandring ikke altid skader, nogen siger, det måske endda fryder. Men nu har Helle Thomsen jo leveret nogle rigtig flotte resultater over årerne i FC Midtjylland. Hun kan tage meget store blomster og medaljer med fra FCM.

- Det er min vurdering, at klubben lykkedes med at fastholde store spillere som Sabine Englert og Stine Jørgensen og samtidig tiltrække profiler som Burgaard og en af Europas allerbedste bagspillere i Veronika Kristiansen på grund af Helle Thomsen. De spillere er i FC Midtjylland i dag, fordi de gerne har villet træne med Helle Thomsen, siger Bent Nyegaard.