Håndbold

Wilbek svarer igen: Jeg forsøgte ikke at fyre Gudmundsson

Den nu tidligere sportschef i Dansk Håndbold Forbund klandrer dele af pressen for den seneste uro, der endte i hans opsigelse

Da Ulrik Wilbek tirsdag meddelte sin afgang som sportschef i Dansk Håndbold Forbund, var et par citater i en pressemeddelelse fra DHF hans eneste kommentarer til omverdenen.

Men onsdag åbner Wilbek så op for sin version af sagen i et interview med Ritzau, hvor han forklarer, at hans farvel skyldes en fejlagtig udlægning i pressen.

- Der har været en fremstilling i dele af pressen, som jeg ikke kan genkende. Det har skabt så meget uro, at jeg ikke længere kunne se mig i jobbet, siger han ifølge Ritzau.

Han afviser, at han hverken under eller efter OL i Rio har ønsket landstræner Gudmundur Gudmundsson fyret.

- Vi har lige vundet guld. Tror man så, at jeg kan finde på at iværksætte en fyring efterfølgende? Det er så langt ude, siger Ulrik Wilbek.

- Jeg kan kun sige, at der ikke har været nogen form for illoyalitet over for nogen parter. Og jeg kan helt afvise, at jeg har forsøgt at få Gudmundur fyret.

Den nu tidligere sportschef anklager altså visse medier for at have viderebragt forkerte oplysninger om, at han skulle have ønsket at fyre landstræneren under og efter OL. Men den anklage afviser Dan Phillipsen, håndboldredaktør på TV 2 SPORT, som fredag bragte historien.

- Jeg tror, at Wilbek har ret i, at han ikke forsøgte at fyre Gudmundsson. Det har vi heller ikke på noget tidspunkt i vores research hørt, og derfor har vi heller ikke videregivet oplysning om andet, end at Wilbek åbnede for muligheden for at afskedige Gudmundur Gudmundsson. Og det er jo på ingen måde det samme som at skrive, at Wilbek krævede ham fyret eller forsøgte at få ham fyret. For det har vi ikke belæg for at sige eller skrive, og det har vi derfor aldrig gjort, siger han.

Ulrik Wilbek har efter sin beslutning om at stoppe som sportschef i Dansk Håndbold Forbund ikke ønsket at udtale sig til TV 2 SPORT.

Wilbek fastholder blot i sine udtalelser til Ritzau, at det er skriverierne i pressen, der ligger til grund for hans opsigelse i DHF.

- Der er kommet ting frem, der fremstiller min person i et lys, så jeg ikke synes, at jeg kan fortsætte. Skriverierne kom til at fylde for meget i forhold til håndbolden, Gudmundur og spillerne. Så næste gang, vi skulle samles, havde jeg svært ved at se, at jeg igen skulle stå der, og så ville visse medier kloge sig på, om jeg nu kunne det. Derfor var det bedst at stoppe nu. Jeg skulle alligevel stoppe om et år, siger Ulrik Wilbek.

En klog beslutning, vurderer TV 2 SPORTs håndboldredaktør Dan Phillipsen, som dog ikke kan følge Ulrik Wilbeks forklaring om, at det er pressens skriverier, der er baggrunden for sportschefens opsigelse.

- Det er en helt korrekt analyse, at Wilbek og Gudmundsson ikke ville kunne stå der samtidig, uden at det hele ville komme til at handle om det. Vi skal bare huske, at den interne uro mellem lederne i Rio ikke er skabt af pressen, den er blot frembragt af pressen, siger Dan Phillipsen og forklarer, hvorfor TV 2 SPORT fredag valgte at frembringe historien om møder mellem Wilbek og spillerne under OL.

- Historien er vigtig at få frem af flere grunde. Dels sætter den dansk herrehåndbolds største triumf i et helt andet og langt stærkere lys. Dels er det af hensyn til landsholdets fremtid vigtigt at få frem, når holdets to mest markante ledere har så stor og ødelæggende en kontrovers.

Nu bliver landsholdets fremtid uden Ulrik Wilbek. Uroen omkring OL-triumfen i Rio endte altså med, at Ulrik Wilbek trak sig fra sin stilling efter 20 år i Dansk Håndbold Forbund som både dame- og herrelandstræner samt seneste altså som sportschef.

- Denne sag er mærkelig, for jeg har ikke lyst til at være illoyal over for nogen som helst. Og derfor er det bedst, at jeg trækker mig, når det nu er mig, som er blevet fremstillet som den store skurk i det her, siger Wilbek.