Håndbold

Grigel efter første kamp i ni måneder: Jeg kan lære så meget herovre

Efter ni måneders skadespause spillede Lotte Grigel lørdag sin første kamp for Rostov-Don - og vandt sin første titel i Rusland

I 272 dage ventede hun og kæmpede sig frem til netop den dag.

Lørdag kom dagen så for Lotte Grigel, da hun spillede sin første håndboldkamp i ni måneder efter den korsbåndsskade, der tvang hende til at rejse hjem før tid fra VM-slutrunden i Danmark i december. 

Med sin nye russiske klub Rostov-Don vandt Grigel den russiske Super Cup med 34-23 over Astrakhanochka, og den danske playmaker kunne endelig finte, drible og skyde igen. Hendes officielle Rostov Don-debut var det ikke, for Grigel var allerede inden Super Cuppen kommet ind fra bænken i et par kampe for at tage straffekast.

Men Super Cuppen mod Astrakhanochkas forsvarende mestre var første gang, Grigel følte sig tilbage på håndboldbanen.

- Det var rigtig dejligt. Når du ikke har spillet i rigtig lang tid på grund af skaden, er det virkelig dejligt at være på banen igen. At det så var en finale og Super Cup gjorde det jo bare endnu bedre, siger en glad Lotte Grigel til TV 2 SPORT på en telefonforbindelse fra Rusland.

Det er her, de næste sider i Esbjerg-pigens håndboldkarriere skal skrives - og de skal gerne være mere munter læsning end de seneste kapitler, der har indeholdt to missede landsholdsslutrunder i træk på grund af skader og en uskøn exit fra barndomsklubben Team Esbjerg efter problemer mellem hende og træneren i sidste sæson.  

Rostov-Don skal være vendepunktet.  

- Det har været en fantastisk oplevelse indtil videre. Klubben er super skøn, min lejlighed spiller, og pigerne er søde. Byen er også rigtig fed - på størrelse på København, så der er masser af restauranter og shopping. Så indtil videre har det bare været en plusoplevelse, fortæller Grigel.

Også på banen er det meget at suge til sig, mener den danske landsholdsplaymaker. 

- Jeg kan virkelig lære meget af at være herovre. De er dygtige til rigtig mange af de ting, som jeg også gerne vil blive bedre til.

- Alle pigerne er sindssygt skarpe individuelt, og det er noget, jeg som helt sikkert kan lære meget af. I Danmark har jeg spillet meget  "pæn" håndbold, men det er en anden slags håndbold, de spiller udovre. Det er ikke, fordi det er grimt håndbold - det er bare meget mere direkte og anderledes måde at spille på, end vi spiller på derhjemme. Og der er virkelig meget, jeg kan lære af dem, mener Lotte Grigel. 

Hvornår hun igen er klar til landsholdet, der har en ny slutrunde - EM i Sverige - i december, tør hun ikke give et bud på. 

- Hvis jeg skal være helt ærlig, tænker jeg slet ikke så langt lige nu. Fem måneder er p.t. meget langt at kigge frem, for jeg synes hele tiden, der er nogle mål foran mig, jeg skal nå med nye spilsystemer og nye holdkammerater. Og for mig fungerer det også meget nemmere. Det er meget nemmere at holde fokus på det, der er lige foran mig.

- Lige nu skal jeg bare blive ved med at arbejde hårdt. Så kommer tingene i den rækkefølge, de skal komme i, siger hun.   

Lotte Grigel og Rostov-Don spiller sæsonens første ligakamp på onsdag. Landsholdet samles næste gang i oktober til Golden League-træningsturneringen, hvor Danmark på hjemmebane møder guld-, sølv- og bronzevinderne fra OL i Rio - Rusland, Frankrig og Norge.