Håndbold

FCM lukker trøjesagen: Så sent hørte ledelsen om spillernes Thomsen-hyldest

FCM Håndbold vil lægge låg på den uro, der har været i forbindelse med klubbens fyring af træner Helle Thomsen.

Uro. Det betegner den stemning, FCM Håndbold har været præget af, siden ledelsen valgte at fyre klubbens succestræner, Helle Thomsen.

Det kom senest til udtryk, da spillerne efter Super Cup-finalesejren tirsdag valgte at iklæde sig t-shirts med teksten ’Tak for alt Helle’. T-shirts, som klubbens ledelse ikke vidste noget om.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger fik ledelsen først at vide, at spillerne havde tænkt sig at tage de nytrykte t-shirts på få sekunder før, sejren var i hus.

Til trods for det vælger klubben nu at bære over med spillernes aktion for at få sagen lukket. Det fortæller sportsdirektør i FCM Håndbold, Stefan Kristensen, til TV 2 SPORT.

- Det her er en meget speciel situation. Pigerne er jo følelsesmæssigt involveret i det. Der er jo nogle processer i gang, og vi skulle jo gerne komme videre sammen. Det her med at tage en trøje på, det lever vi nok med, siger Stefan Kristensen.

Trods utilfredse sponsorer ser de nu fremad

Sportsdirektøren lægger vægt på, at det er et kommercielt hensyn, der gør hele trøje-hyldesten til et problem.

Sponsorerne betaler for en vare, der indebærer at få vist deres logo på trøjen, og når spillerne så vælger at dække reklamesøjlen til i den mest værdifulde situation disponeringsmæssigt, en fejring af en finalesejr foran masser af TV-seere, så træder spillerne på FCM-produktet.

I FCM Håndbold er de kede af, at de i den situation ikke kunne give sponsorerne den eksponering, de har betalt for. Noget, der også har resulteret i flere utilfredse sponsorer.

Men nu vil FCM-ledelsen kigge fremad og lægge spillernes aktion bag sig. De vil være tæt på og i dialog med spillerne.

- Den er død og begravet, og vi skal videre nu sammen, siger Stefan Kristensen.

Også spillerne ønsker nu at se fremad.

- Det var bare vigtigt for os at markere, at Helle også var en del af sejren. Men nu er den sag lukket, og vi er videre, siger stregspiller Sabine Pedersen til TV 2 SPORT.