Håndbold

Tidligere landsholdsprofil gør overraskende comeback

Claus Møller Jakobsen har sagt ja til at hjælpe TMS Ringsted i 1. division frem til nytår

Han bliver 40 år senere på måneden, men Claus Møller Jakobsen er ikke fed - og han er heller ikke færdig med at spille håndbold. 

Tværtimod gør den tidligere landsholdsprofil lørdag et højst overraskende comeback som spiller, når han to år efter sit karrierestop i Skjern trækker i spilletrøjen for TMS Ringsted i 1. division. 

- Jeg havde ikke troet, at jeg skulle tilbage på banen igen, men de har fået nogle skader nede i Ringsted og har spurgt, om jeg vil give en hånd her frem til jul. Det har jeg sagt ja til, fortæller Claus Møller Jakobsen til TV 2 SPORT. 

Han stoppede i 2014 efter en glorværdig karriere med over 120 landskampe, masser af kampe for Skjern og en Champions League-titel at mindes fra sine ni år i Spanien. 

Nu skal han igen til at køre til håndboldtræning flere gange om ugen og spille kampe i weekenden for TMS Ringsted, der har Christian Dalmose som træner og Claus Møller Jakobsens tidligere holdkammerat Rune Ohm i truppen. 

- Vi tager det stille og roligt, og så ser vi, hvor meget jeg kan bidrage med. Forhåbentlig bliver det bedre og bedre, efterhånden som jeg kommer til at kaste mere og mere med en bold, siger han.

- Min fysiske form er helt okay. Jeg har holdt mig nogenlunde i gang. Men en ting er at løbe en tur eller løfte nogle vægte i et styrkecenter. Det er noget helt andet at spille en håndboldkamp med de bevægelser, finter og spring, det kræver, mener den tidligere landsholdsplaymaker.

Selv om han har spillet mod de største stjerner i håndboldsporten, har han stor respekt for niveauet i 1. division. 

- Den er langt bedre, end den var nogle år tilbage, og der er masser af dygtige spillere og hold med. Så det bliver spændende og en kæmpe udfordring, siger Claus Møller Jakobsen til TV 2 SPORT. 

Han gør comeback lørdag eftermiddag klokken 16, når TMS Ringsted åbner klubbens sæson i 1. division på hjemmebane mod Odder.