Håndbold

Regning på halv million: Håndboldspillere vil trække ligaklub i retten

10 tidligere og nuværende spillere i Mors/Thy Håndbold vil trække klubben i retten for rod i kontrakter og skattebetaling.

Mors-Thy Håndbold har fået en forrygende åbning på den nye sæson med tre sejre i tre kampe. Men uden for banen er der ballade. 

10 tidligere og nuværende spillere i klubben vil trække Mors-Thy i retten, efter SKAT har sendt et krav på samlet over en halv million kroner til spillerne for rod i deres kontrakter og i udbetalingen af kørepenge. Nogle spillere skal alene betale over 100.000 kroner tilbage i skat. 

Men spillerne har bare fulgt klubbens rådgivning, siger spillernes fagforening - Håndbold Spiller Foreningen - der vil have Mors-Thy til at betale regningerne. Det vil klubben imidlertid ikke, og derfor vil Håndbold Spiller Foreningen nu trække Mors-Thy i retten.

- Vi mener klart, at det er deres ansvar, at tingene er endt sådan her. Som spiller stoler man jo blindt på, at de kontrakter er i orden og selvfølgelig lever op til de regler, der er, siger Håndbold Spiller Foreningens direktør Michael Sahl Hansen til TV 2 SPORT. 

- Det er overordentlig trist, at klubben ikke vil være med til at tage ansvar for det rod, de selv har været med til at skabe, mener Michael Sahl, som du kan se hele interviewet med her:

Direktør Michael Sahl Hansen forklarer, hvorfor Håndbold Spiller Foreningen ikke ser anden udvej end at trække ligaklubben Mors-Thy i retten i en sag om skatteforhold og rod i spillernes kontrakter

Mors-Thy ser - ikke overraskende - anderledes på sagen.

- Vi er bekendt med spillerforeningens synspunkter, men vores juridiske rådgivere er af en anden opfattelse. Vi har selvfølgelig overgivet sagen til dem, og derfor har jeg ikke yderligere kommentarer, da det er en verserende sag, siger Mors-Thys bestyrelsesformand Johannes Søndergaard til TV 2 SPORT og kalder det "en rigtig skidt sag for alle parter". 

Det er flere forskellige skatteregler, som spillere og klubben - ifølge SKAT - ikke har overholdt fra 2011 og til 2014, som er den periode, SKAT indtil videre har undersøgt. 

Ifølge SKAT har Mors-Thy blandt andet ikke ført en tilstrækkelig kontrol med spillernes kørselsregnskaber og har samtidig også udbetalt højere satser end de tilladte. Også det såkaldte modregningsforbud er ifølge SKAT blevet brudt - hvilket kort fortalt vil sige, at klubben har regnet skattefri kørselsgodtkørelse med i spillerens bruttoløn for på den måde at kunne tilbyde en højere nettoløn. 

Desuden har klubben og spillerne overskredet den såkaldte 60-dages regel om, at en spiller maksimalt kan få skattefri kørepenge for 60 dages kørsel mellem spillernes hjem og klubben om året. De skattefrie kørepenge er udover det almindelige befordringsfradrag, som alle danskere får for kørsel mellem hjem og arbejde. 

TV 2 SPORT er i besiddelse af et brev, som Mors-Thys revisor har sendt til SKAT på vegne af en af de involverede spillere. I brevet skriver revisoren, at det er klubbens ansvar at sørge for, at reglerne bliver overholdt.

Bestyrelsesformand Johannes Søndergaard har ikke ønsket at kommentere på brevet og revisorens vurdering. 

Ingen af de involverede spillere, som TV 2 SPORT har talt, har ønsket at stille op til interview om sagen.