Håndbold

Klubtrænere ville stoppe omdiskuteret håndboldregel

Trænerne i herrernes håndboldliga forsøgte i en mailkorrespondance at blive enige om at boykotte syv-mod-seks-reglen.

Håndboldmagasinet Kontra på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sætter onsdag kl. 22.10 fokus på den omdiskuterede syv-mod-seks-regel.

Syv-mod-seks-regelændringen var hadet af mange allerede inden, den blev indført.

Cheftræner for Nykøbing Falster Håndbold, Niels Agesen, oprettede som bekendt en Facebook-side imod syv-mod-seks-reglen i starten af maj. Herretrænerne var heller ikke positivt stemte over for reglen.

Håndboldmagasinet Kontra har fået indsigt i en mailkorrespondance åbnet den 4. maj af cheftræner for SønderjyskE Håndbold, Morten Henriksen. Han har skrevet rundt til samtlige trænere og repræsentanter i herreligaen om muligheden for at boykotte reglen.

- Essensen var at mærke stemningen og finde ud af, om folk syntes, reglen var en dårlig ide. Så kunne vi finde ud af, om vi skulle gøre noget ved det og ytre vores meninger efterfølgende, siger Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

Jacobsen: Ingen skepsis i Tyskland

Efter kort tid vendte syv nuværende ligatrænere tilbage med opbakning til en ’gentleman-aftale’ om ikke at benytte den nye regel. Resten svarede ikke. Cheftræner for HC Midtjylland, Morten Secher, var en af dem, der ikke svarede.

- Jeg synes, det er ret grelt at gå ud at boykotte noget, vi slet ikke ved, hvilken betydning det får, siger Morten Secher.

Også den uafhængige forening Håndbold Spiller Foreningen gik ind i sagen. De sendte en skrivelse rundt til alle klubber, hvor det via en underskrift var muligt at bakke op om boykot af reglen. Her havde både trænere og spillerne mulighed for at skrive under.

I herreligaen har 12 ud af 14 klubber sendt dokumenterne retur med en signatur. På kvindesiden har 10 ud af 12 klubber skrevet under.

Reglen blev ikke boykottet. Den var gældende til OL i Rio, hvor Danmark blandt andre benyttede sig af den. I de bedste danske håndboldligaer bliver den også benyttet.

Hvordan er det så gået? Det debatterer cheftræner for Nykøbing Falster Håndbold, Niels Agesen, cheftræner for Århus Håndbold, Erik Veje Rasmussen, og Rhein-Neckar Löwen-cheftræner Nikolaj Jacobsen i håndboldmagasinet Kontra.

Se introen til onsdagens program i videoen nedenfor:

Kontra-teaser