Håndbold

'Danmarks bedste stregspiller' er stadig ikke på landsholdet

Danmarks bedste stregspiller er ikke med på landsholdet - det mener hendes træner og holdkammerater i Nykøbing Falster Håndbold.

BLÅ BOG: Mette Gravholt

NAVN: Mette Bjorholm Gravholt

ALDER: 32 år (12/12-84)

POSITION: Stregspiller

KLUB: Nykøbing Falster Håndboldklub

LANDSKAMPE: 59 (149 mål)

TITLER: U18 DM, DM-bronze, DM-sølv, DM-guld, EHF Cup-guld, EHF Cup-sølv, VM-bronze

Hun har spillet 59 landskampe og scoret bunkevis af mål - og siger selv, at hun er i sit livs bedste form.

Men efter VM i december, der gav en sjetteplads Danmark, har Mette Gravholt ikke været en del af det danske håndboldlandshold.

I Nykøbing Falster Håndbold, hvor Gravholt spiller til hverdag, mener man dog, at den stærke stregspiller hører til i rødt og hvidt.

Hun er i særklasse Danmarks bedste stregspiller

Niels Agesen, cheftræner, Nykøbing Falster Håndbold

- Hvis man kigger isoleret på det håndboldmæssige, så er hun klart berettiget, siger NFH-cheftræner Niels Agesen til TV  2 SPORT.

- I kampen i Randers og kampen mod København (spillet hhv. 21. og 25. september, red.) synes jeg, hun er i særklasse Danmarks bedste stregspiller.

Agesens vurdering bakkes op af landsholds- og NFH-playmaker Kristina Kristiansen, som understreger, at hun sagtens kan spille sammen med sine nuværende landsholdskollegaer, men at hun savner sin klubkammerat og veninde på holdet.

Lige nu synes jeg faktisk, at jeg gør det rigtigt godt.

Mette Gravholt

Mette Gravholt selv føler sig da også godt kørende med 19 scoringer og syv tilkæmpede straffekast i sæsonens første fire kampe.

- Jeg synes, jeg er god lige nu. Og det ved jeg godt, at man måske ikke 'må' sige i Danmark, men lige nu synes jeg faktisk, at jeg gør det rigtigt godt.

Trods både selvtilliden og de flotte ord virker et landsholdscomeback ikke umiddelbart sandsynligt for Mette Gravholt. I januar fravalgte landstræner Klavs Bruun Jørgensen nemlig Gravholt som følge af en række uoverensstemmelser mellem de to under VM-slutrunden.

Og en del af forklaringen på NFH-stregens stærke sæsonstart kan måske netop findes i opgøret med landstræneren.

- Det var et hårdt halvt år efter VM, efter alt det, der skete, og så tror jeg bare, jeg er kommet lidt ud på den anden side af dét. Nu har jeg bare lyst til at vise, at jeg bare er mega god hver gang, jeg spiller. Det har givet mig et boost på en eller anden måde.

Jeg står altid til rådighed

Mette Gravholt

Mette Gravholt understreger dog, at hun ikke selv har fravalgt landsholdet.

- Selvfølgelig ville man helst være med, hvis det kunne lade sig gøre, men jeg ved, det kommer ikke til at ske. Men jeg står altid til rådighed, i hvert fald, slutter Gravholt. 

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen ikke har ønsket at kommentere Mette Gravholts præstationer i sæsonen indtil nu. 

Landsholdet skal i aktion i træningsturneringen Golden League i den kommende uge.

Første kamp spilles mod Rusland i Haderslev torsdag d. 6. oktober klokken 20.30, inden man møder Frankrig og Norge i weekenden - alle tre opgør vises på TV 2.