Håndbold

Flensborg-kaptajn om flirt med Skjern: På jagt efter ny arbejdsplads

En af verdens allerbedste forsvarsspillere overvejer at forlade Flensburg-Handewitt, og den danske 888liga kan blive næste destination.

To gange i den forgangne uge var svenske Tobias Karlsson, anfører i storklubben Flensburg-Handewitt, på besøg i Danmark. Søndag spillede han og holdkammeraterne i Aarhus mod Bjerringbro-Silkeborg i Champions League. Onsdag blev han vist rundt i Skjern af byens håndbold-fader Carsten Thygesen.

Og besøgene i Danmark kan ende med at blive af mere permanent karakter. Manden, der styrer defensiven på et af Bundesligaens bedste hold, overvejer nemlig seriøst at finde et nyt sted at udføre sin disciplin.

- Jeg er helt enkelt på jagt efter en ny arbejdsplads til næste sæson. Men vi får at se, hvad det bliver, siger han til TV 2 SPORT.

Hans kontrakt i Flensborg udløber nemlig efter den igangværende sæson. Han fortæller dog, at han både overvejer en forlængelse og et skifte.

- Jeg taler med Flensborg i første omgang, og så taler jeg med flere andre klubber også, siger han.

- Er du interesseret i at komme til Danmark?

- Jeg er interesseret i at spille håndbold på højt niveau. Så lad os se, hvor jeg kan finde en klub, der er interesseret i det, jeg kan tilbyde, og hvor jeg synes, jeg kan få et tilfredsstillende tilbud.

- Er Skjern Håndbold en mulighed?

- Der findes mange gode muligheder.

Det sidste svar efterfølges af det karakteristiske smil, der afslører, at han formentlig har konkrete muligheder i spil. Han har bare ikke tænkt sig at fortælle hele verden om dem.

Et skifte til 888ligaen fra Bundesligaen – verdens stærkeste håndboldliga – vil sandsynligvis anses som et skridt ned ad stigen for den tidligere Champions League-vinder. Men svenskeren, der sagde farvel til landsholdet efter OL, og efterhånden er blevet 35 år, vil dog i så fald ikke blive den første, der tager netop det skridt. Michael V. Knudsen og Søren Rasmussen skiftede til BSV for to år siden. Og Anders Eggert skifter fra Flensborg til netop Skjern Håndbold efter denne sæson.

Tobias Karlsson selv har dog svært ved at vurdere, hvordan niveauet i den danske liga er sammenlignet med den Bundesliga, han har spillet i siden 2008.

- Jeg har aldrig spillet i den danske liga. Jeg har spillet mod Kolding og BSV i Champions League, men i ligaen har jeg aldrig spillet, så jeg har svært ved at udtale mig om niveauet i den, siger han.

Tobias Karlsson spiller onsdag aften på allerøverste niveau, når han og Flensborg møder FC Barcelona i Champions League. Imens spiller Skjern Håndbold mod KIF Kolding København i den danske liga. Du kan se håndbold direkte på TV 2 SPORT fra klokken 18.00