Håndbold

Klavs Bruun om kontroversielt spillerbrev: Det har ændret tingene

Det kritiske brev fra spillertruppen har gjort landstræneren mere opmærksom på at lytte og mere klar over, hvad han kan forlange af sine spillere.

Håndboldmagasinet Kontra på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sætter onsdag kl. 22.10 fokus på det danske damelandshold inden Golden League.

Den 30. maj kunne TV 2 SPORT afsløre det tre sider lange brev, som en samlet spillertrup uopfordret havde sendt med kritik. Modtageren var landstræner Klavs Bruun Jørgensen. Brevet blev sendt umiddelbart efter en mislykket OL-kvalifikation i marts.

I disse dage er landsholdet samlet i Kolding, hvor de forbereder sig til EM i Sverige. Og trods spillertruppens mange kritikpunkter om deres chef på sidelinjen er Klavs Bruun Jørgensen stadig landstræner – og han har brugt brevet positivt.

- Et segment i brevet var afstanden mellem trænere og spillere. Det siger sig selv, at vi nu alle er tvunget til at snakke mere med hinanden – og det er positivt for mig, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT i håndboldmagasinet Kontra.

- Brevet har selvfølgelig ændret nogle ting, og jeg synes da, at det har ændret det til det bedre.

Der er hård modstand i vente til Danmark i forberedelsesturneringen Golden League, hvor hele podiet ved OL i Rio, Rusland, Frankrig og Norge, er repræsenteret. Det bliver ifølge landstræneren et dansk hold, der har lagt tingene bag sig.

- Vi fik afsluttet vores sidste samling rigtig godt. Stemningen var faktisk noget af det bedste, jeg har oplevet i rigtig lang tid. Stemningen har også været god til træningen denne gang, siger han.

- Der er blevet slået en streg i sandet for alle personlige ting. Jeg synes, vi har løst det meget fint internt – og så kan vi se fremad og prøve at lægge alt bag os, og så være dygtige til at holde fast i det, vi har talt om.

Trine Nielsen i Kontra

TV 2 SPORTs håndboldekspert, Trine Jensen, ser også frem til de tre testkampe, der venter landsholdet, inden de om to måneder skal spille EM i Sverige. For hende er resultaterne dog ikke det vigtigste.

- Vi kan forvente et landshold, der går ind til det her med liv og sjæl både spille- og attitudemæssigt. Jeg er meget spændt på at se, om de kan hamle op med de tre hold. Men for mig er attituden nærmest vigtigere, siger hun.

Første kamp for Danmark er på torsdag mod de russiske guldkvinder.

Hør meget mere om landsholdets forfatning efter det kontroversielle brev i håndboldmagasinet Kontra, hvor landstræner Klavs Bruun Jørgensen, anfører Stine Jørgensen og stortalentet Anne Mette Hansen gæster studiet.

Kontra: Hvor står landsholdet?