Store smerter bænker dansk OL-helt: Føles som knive i benene

Casper U. Mortensen må holde pause de kommende uger på grund af smerter i akillessenerne.

Det endte med at være guld værd for Danmark, da Casper U. Mortensen sprintede op og ned af sidelinjen i Rio. Men det sled også hårdt på venstrefløjen, som nu må sidde uden for hos sin tyske klub Hannover-Burgdorf. Han har nemlig store smerter i sine akillessener.

- Det føles som knive, der sidder og trykker, hver gang jeg sprinter eller hopper, siger den danske landsholdsfløj, der mandag måtte se til fra tribunen, da hans klub hjemme tabte med et enkelt mål til Füchse Berlin.

Siden hjemkomsten fra OL har smerterne irriteret, og i sidste uge blev det så for meget for Mortensen, der blev enig med klubben om, at en pause var nødvendig for at få akillessenerne tilbage på toppen.

- De har været lidt overbelastede, efter jeg kom hjem fra OL. Så blev vi enige om, at hvis jeg skulle have en pause, så skulle det være nu. Det tager et par uger. Så burde jeg være klar igen, så mere slemt er det ikke. Men jeg vil også gerne kunne spille uden smerter og være fuldt klar til resten af Bundesligaen, og der er også et VM i januar, der ligger i lurer, som jeg gerne vil være fuldt klar til, siger han.

Det er en overbelastning af akillessenerne, der er problemet. OL inklusive forberedelserne i juli måned gik nemlig ud over den pause, håndboldspillerne normalt har hen over sommeren.

- Det har hvert fald haft en betydning og en effekt. Det kunne jeg tydligt mærke. Efter vi kom hjem og havde vundet guld, skulle vi stå her tre dage senere, hvor vi gik i gang. Så det er et hårdt program og et hårdt år, og det mærker jeg nu i mine akillessener, siger Casper U. Mortensen.

Nu har han fået indsprøjtninger i begge ben, og det skulle sammen med en pause gerne afhjælpe problemerne. En scanning har nemlig vist, at et indgreb ikke er nødvendig.

- Heldigvis var MR-billederne rigtig fine. Der var som sådan ikke noget ridset eller noget som helst. De er betændte, og der er lidt væske i dem, så det kræver en pause.

Den pause holder han så nu – ikke mindst med tanke på det VM, der skal spilles i Frankrig i januar måned.

- Det er blandt andet derfor. Men også for, at jeg kan spille i Bundesligaen frem mod det VM – i stedet for at skulle sidde ude i december måned og ikke rigtig have nogen kampe i benene. Så er det bedre at gøre det nu og så have noget måneder op til VM.

Casper U. Mortensen misser formentlig også de næste to kampe for Hannover-Burgdorff. Den 19. oktober byder THW Kiel inden for til kamp, og den kan give comeback til den danske venstrefløj.