Danmark mod Rusland: Seks ting du skal holde øje med

I aften møder Danmark Rusland i Golden League-turneringen i Danmark. En kamp der skal give svar på flere væsentlige spørgsmål.

Hvor står det danske landshold efter uroen omkring landstræner Klavs Bruun Jørgensen, efter den kiksede OL-kvalifikation og skuffelsen ved VM på hjemmebane?

Nogle af svarene kommer givetvis i denne uge, hvor det danske kvindelandshold på hjemmebane i Golden League møder nummer et, to og tre fra OL i august.

TV 2 SPORT’s ekspertkommentatorer Bent Nyegaard og Trine Nielsen har kigget på nogle punkter, hvor de gerne vil blive klogere på det danske landshold og dets niveau i løbet af turneringen – og inden det går løs med EM i Sverige i december.

Niveauet

Bent Nyegaard:

- Det er tre meget stærke modstandere, men når man kigger på Norge og Frankrig, så mangler de også fire-fem af deres største profiler, så de møder op i en yngre udgave, og selvom det er testkampe, bør vi se, at Danmark kan være med. Der er stadig meget i talent i det danske hold, og jeg tror faktisk, vi vil se, at Danmark kan spille med om sejren i turneringen og måske endda vinde den. Men de bør i hvert fald niveaumæssigt kunne være med.

Attituden

Trine Nielsen:

- Jeg glæder mig til at se, hvordan sammenholdet og samspillet med træneren er. Det er der, vi skal vurdere, om fællesskabsfølelsen er tilbage oven på den ballade, der har været. Klavs Bruun siger, at de starter på nul, så jeg forventer at se, at interaktionen mellem spillere og træner er positiv. Jeg håber, tavlen er visket ren.

7 mod 6-spillet

Trine Nielsen:

- Jeg vil gerne se, at Klavs Bruun Jørgensen prøver det af, for jeg tror, Danmark kan bruge det fremadrettet og vinde på det. Vi ikke har den helt store stjerne som andre hold, men det her er af de ting, vi måske kan bruge til at styrke kollektivet og hurtigst komme tættere på de bedste hold.

Lotte Grigel

Bent Nyegaard:

- Det bliver meget spændende at se, hvor Lotte Grigel er efter sin lange skadespause. Jeg tror, det er en af de spillere, Klavs Bruun håber på som en vigtig spiller. Med Grigel, Kristina Kristiansen og Stine Jørgensen har han tre playmakere, og det er interessant at se, hvordan det skal gå op.

Forsvaret

Trine Nielsen:

- Hvor højt dækker de på banen i forhold til de spillertyper, der er med, og hvem de står over for? Vi har jo set, at forsvaret er faldet længere tilbage, end der var lagt op til. Jeg vil gerne se en forståelse af, hvor højt man skal gå i forhold til situationen, og om forsvaret så hænger sammen i forhold til situationen og modstanderen, man står overfor.

Stregpositionen

Trine Nielsen:

- Angrebsmæssigt er der et svagt punkt på stregpositionen, og jeg vil gerne se, at de får løftet sig på det punkt. Danmark er jo uden Mette Gravholt, og der har manglet mål fra den position siden.

Danmark spiller mod Rusland kl. 20 på TV 2 torsdag aften. Mod Frankrig lørdag eftermiddag, og mod Norge søndag eftermiddag.