Håndbold

Dette superhold er ikke med for Danmark

Når Danmark i aften møder Rusland, så er det uden flere markante profiler på holdet.

Truppen til Goden League oktober 2016

Målvogtere:

Cecilie Greve

Christina Elm

Sandra Toft

Mathilde Juncker

Althea Reinhardt

Stregspillere:

Stine Bodholdt

Kathrine Heindahl

Louise Svalastog Spellerberg

Sarah Iversen

Rikke Iversen

Mia Biltoft

Fløjspillere:

Trine Østergaard

Simone Böhme

Maria Fisker

Fie Woller

Anne Mette Pedersen

Stine Andersen

Lærke Nolsøe

Freja Cohrt

Bagspillere:

Mette Tranborg

Line Jørgensen

Anne Mette Hansen

Line Haugsted

Anne Cecilie D. De La Cour

Pauline Bøgelund

Ronja Johansen

Anna Sophie Okkels

Stine Jørgensen

Kristina Kristiansen

Anette Jensen

Lotte Grigel

Line Uno

Mia Rej

Mie Højlund

34 spillere. Så mange indkaldte Klavs Bruun Jørgensen til kvindelandsholdets samling i denne uge i Kolding.

34 spillere er på den måde inde i billedet til en plads på A-landsholdet - nu eller i fremtiden, for udover den halvdel, der skal på banen i aften i Haderslev mod Rusland i den første kamp i Golden League, er der også en halvdel, der tilhører kategorien udviklingsspillere.

Men i virkeligheden kunne landstræneren have indkaldt endnu flere spillere til truppen. For kigger man uden for de 34 spillere, kan man hurtigt stille et stærkt hold af spillere, der af forskellige årsager ikke er med i ugens samling.

Nogle er decideret sorteret fra, andre er skadede, nogle er på vej tilbage fra skader og endelig er der nogle, som reelt ikke længere er inde i billedet.

Prøv blot at se på nedenstående opstilling. Det kunne have været en startopstilling på det danske landshold for kort tid siden med erfaring fra hundredvis af landskampe og talrige store mesterskaber, samt en masse kvaliteter på og uden for banen.

 • Målvogter: Rikke Poulsen
 • Venstre fløj: Ann Grete Nørgaard
 • Venstre back: Trine Troelsen
 • Playmaker: Lærke Møller
 • Højre back: Louise Burgaard
 • Højre fløj: Maibritt Kviesgaard
 • Stregspiller: Mette Gravholt
 • Forsvarsspiller: Pernille Holmsgaard

Dertil kan man lægge f.eks. rutinerede navne som Camilla Dalby, Rikke Zachariassen, Mette Iversen Sahlholdt, samt yngre navne som Lærke Nolsøe og Ann Cecilie de la Cour, der har meldt afbud, mens gravide Rikke Skov har sagt farvel til landsholdet.

Rikke Poulsen og Louise Burgaard er givetvis varme navne i forbindelse med EM-truppen til Sverige i december, Holmsgaard har taget en landsholdspause, Gravholt og Nørgaard er sorteret fra, Kviesgaard, og Troelsen er stille gledet ud. Og så er der Lærke Møller. Igen på vej tilbage fra skade, og måske - et lille måske! - stadig et emne til EM-truppen, hvis hun kan nå at ramme formen den kommende måned. Eller måske et emne til fremtidens landshold.

Og hvad siger det så om det danske kvindelandshold anno 2016?

- Det siger, at der er en meget flot bredde i dansk kvindehåndbold, og at den bredde kan man se hver uge i den danske liga, som efterhånden har fået en ganske fin kvalitet, og det er stadigvæk et godt hold, der stiller op i Golden League, fortæller TV 2 SPORT’s håndboldekspert Bent Nyegaard og fortsætter:

- Der er rigtig mange af de unge talenter, der spiller mange flere minutter for de bedste klubber i ligaen, end de har gjort tidligere, og derved vil vi de næste år finde ud af, hvor deres talent kan bringe dem hen.

- Det, der så ikke er, det er den absolutte top. Selvom vi har nogle, der indimellem snuser til den, så har vi ingen Lacrabere, Neagu, Oftedal, Nora Mørk, siger Bent Nyegaard.

Og hvordan efterlader det så danske kvindelandshold to måneder før starten på det næste store mesterskab?

- Jeg mener bestemt, at Danmark stadig kan klare sig. Realistisk set ligger Danmark omkring top 6 eller top 8, men når holdet indimellem finder den rigtige rytme og de rigtige perioder, kan de godt blande sig i top 4. Ikke som herrerne, hvor man kan prognosticere, at de er i top 4 de næste fire mesterskaber, men man kan bestemt ikke udelukke top 4 i et enkelt mesterskab, vurderer Bent Nyegaard.

I aften spiller det danske landshold den første af tre hårde testkampe mod de olympiske mestre fra Rusland, før det lørdag gælder OL-sølvvinderne Frankrig og søndag OL-bronzevinderne Norge, der dog stiller uden en håndfuld store profiler.

- Når weekenden er overstået, venter Møbelringen Cup, og så er det EM. Det er - stadig - meget kort tid for  Klavs Bruun Jørgensen til at få sine ideer til at virke, og derfor er det utrolig spændende at se holdet i denne weekend, siger Bent Nyegaard.

Et hold uden mange store profiler gennem en årrække - men et hold, der stadig tæller mange andre profiler. Her er de 16 spillere, der er udtaget til aftenens kamp mod Rusland - en kamp, der kan ses fra kl. 20 på TV 2. Allerede kl 18 kan man på TV 2 SPORT se kampen mellem Frankrig og Norge.

 • Sandra Toft
 • Cecilie Greve
 • Anne Mette Pedersen
 • Trine Østergaard
 • Fie Woller
 • Maria Fisker
 • Stine Jørgensen
 • Line Haugsted
 • Anna Sophie Okkels
 • Kristina Kristiansen
 • Lotte Grigel
 • Mette Tranborg
 • Line Jørgensen
 • Stine Bodholt
 • Louise Svalastog Spellerberg
 • Kathrine Heindahl

- Anne Mette Hansen har ikke trænet med, så hun står over mod russerne, og så har vi valgt, at de tre målvogtere i A-truppen alle sidder over en kamp. Til denne kamp er det Christina Elm, som ikke er blandt de 16, og hun er så med næste gang. Vi glæder os til at komme i kamp og få efterprøvet nogle af de ting, vi har gået og trænet, og ikke mindst glæder vi os til at få set, hvor vi lige nu står i forhold til verdens bedste mandskaber, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.