Håndbold

Grigel inden landsholdscomeback: Jeg har masser af motivation

Efter næsten et års fravær på det danske landshold gør Lotte Grigel i aften comeback, når Danmark møder OL-guldvinderne fra Rusland ved Golden League.

Se Danmarks kamp mod Rusland direkte på TV 2 i aften fra klokken 20.00.

Inden da mødes Frankrig og Norge. Den kamp viser vi direkte på TV 2 SPORT fra klokken 18.00

Skader har drillet Lotte Grigel i store dele af hendes karriere, og derfor er hun nu top-motiveret for igen at bevise sit værd i den rød-hvide-trøje.

- Når man har været igennem en lang genoptræningsperiode, og man så står her nu, ja, det er en rigtig god følelse, fortæller bagspilleren til TV 2 SPORT.

Ved VM-slutrunden sidste år blev det bare til 21 minutter og 17 sekunder på banen, inden playmakeren endnu en gang ødelagde sit korsbånd. En skade der betød, at Lotte Grigel missede både slutrunden på hjemmebane og opstarten i sin nye russiske klub Rostov-Don. Se billeder af episoden øverst i artiklen.

- Det var et hårdt slag i maven, erkender landsholdsspilleren her ti måneder efter episoden.      

Og faktisk har skader været et gennemgående tema for den 25-årige håndboldspiller, der fik debut på landsholdet tilbage i 2008.

I 2010 ødelagde hun knæet i en ligakamp mod Viborg HK. Advarsel stærke billeder.

Grigel bliver alvorligt knæskadet i en ligakamp mod Viborg HK.

Og flere gange har hun været nødsaget til at melde fra til slutrunder på grund af sit knæ.

Hvilket blandt andet var tilfældet ved EM 2014, hvor Lotte Grigel måtte rejse hjem før tid på grund af et uheldigt fald under opvarmningen.

Lotte Grigel måtte hjælpes ud af hallen efter endnu en grim knæskade.

Netop de mange afbud giver nu Lotte Grigel endnu mere blod på tanden i forhold til at vise sig frem, inden den kommende EM-slutrunde i Sverige.  

- Egentlig tror jeg, at dét, at jeg stadigvæk har så meget gå-på-mod, det kommer af, at man ikke helt føler, at man har fået lov til at give den gas endnu til slutrunderne.

- Så jeg har masser af motivation, og er virkelig klar til at give den gas i den næste periode. 

Det faktum glæder landstræneren, der igen har gjort plads til Lotte Grigel i sin trup.

- Hun har stærke kompetencer såsom at styre holdet og få sat de andre i scene. Hun er måske ikke så skudstærk som nogle af de andre playmakere, vi har brugt, men til gengæld har hun et rigtig godt blik for spillet, fortæller Klavs Bruun Jørgensen.

Netop skudstyrke har landstræneren i stedet fundet hos venstrebacken Stine Jørgensen, der ved de seneste landsholdssamlinger også har fået spilletid på midten.

Derfor bliver der efter alt at dømme konkurrence om spilletiden på playmakerpositionen – med både Midtjylland-spilleren, Kristina Kristiansen og Lotte Grigel.

Det bekymrer dog ikke sidstnævnte.

- Jeg tror, det er fint, at man har forskellige muligheder på et hold.

- Og det er jo ikke sådan, at Stine ikke skal spille venstre back, siger Lotte Grigel.