Håndbold

Ny anfører går forrest i dansk storsejr over OL-vindere

Med Stine Jørgensen som central figur vandt håndboldkvinderne en storsejr over Ruslands olympiske mestre.

Det danske kvindelandshold i håndbold har fået en optimal start på forberedelserne til EM i december med en overbevisende 32-22-sejr over Rusland i Golden League-turneringen torsdag aften.

Selv om de russiske OL-guldvindere ikke var i højeste gear, må præstationen siges at være en stor opmuntring for landstræner Klavs Bruun Jørgensen og hans mandskab efter et turbulent år.

Med den nyudnævnte anfører Stine Jørgensen, som den centrale figur, viste det danske hold sig i fin forfatning, og det fik ingen negativ betydning, at landstræneren spredte spilletiden ud på mange spillere.

Flotte scoringer giver dansk føring

Klavs Bruun Jørgensen var nemlig villig til at eksperimentere med sin opstilling og mønstrede fra start en bagkæde med Anne Sophie Okkels, Stine Jørgensen og Mette Tranborg, men han slap langt hen ad vejen godt fra det.

Kun i kampens indledning var der lidt usikkerhed, men da Rusland havde bragt sig foran med 5-3, blev der især i den danske defensiv sat en effektiv bremse for gæsterne.

Danmark lavede seks mål på stribe og skabte en komfortabel føring, som ved pausen lød på 15-10.

Det var en første halvleg, hvor det eneste store minus var, at Line Jørgensen landede forkert og måtte forlade kampen med store smerter i håndleddet.

Den danske dominans fortsatte efter pausen, hvor russerne kun ydede nævneværdige modstand i de første 20 minutter.

Mens Ruslands karismatiske træner, Yevgeny Trefilov, så opgivende til fra bænken, gik hans hold i opløsning, mens publikum i Haderslev kunne glæde sig over dansk opvisning i de sidste minutter.

Dermed er første tredjedel af Golden League vel overstået for de danske håndboldkvinder.

Lørdag venter kamp to mod Frankrig, inden Danmark slutter mod Norge søndag eftermiddag.