Pytlick roser landsholdet: Et forsvar i balance

Der er kun rosende ord om det danske forsvar efter sejren over Rusland torsdag aften.

Se dagens opgør mellem Danmark og Frankrig direkte på TV 2 fra klokken 15.50. Inden da mødes Norge og Rusland. Den kamp kan du se direkte på TV 2 SPORT fra klokken 13.30.  

Når de danske håndboldkvinder i morgen møder de franske OL-sølvvindere ved Golden League, er der især én ting, som holdet kan tage med sig fra storsejren over Rusland.

Et solidt dansk forsvar.

- Jeg synes, man har et forsvar, som er mere i balance, lyder vurderingen fra TV 2 SPORT’s håndboldekspert Jan Pytlick, der var imponeret over det danske spil efter sejren over de olympiske mestre fra Rusland.

- Man gik lige knapt så langt frem i banen, og når man gjorde det, så havde man rigtig godt styr på tingene, man fik lukket ned og gjort tingene færdigt.

Se interviewet med Jan Pytlick her:

Der er ros til forsvaret efter Danmarks sejr over Rusland torsdag aften.

Også landstræneren var glad for indsatsen i den danske defensiv – et område, der er blevet fokuseret meget på, siden Klavs Bruun Jørgensen overtog holdet tilbage i 2015.   

- Jeg synes især, at Stine Bodholt og Louise Svalastog rent forsvarsmæssigt finder den højde, de skal have, og når de kommer frem i banen, så ligger de og afviser hele tiden, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Det er da netop også de to, der er udset nøgleroller i den danske defensiv, efter den tidligere forsvarsdirigent, Pernille Holmsgaard, har meldt ud, at hun på nuværende tidspunkt holder pause fra landsholdshåndbolden.

Og i tordagens Golden League-opgør så den nye forsvarsformation ud til at fungere – det lykkedes i hvert fald danskerne at holde Trefilov’s tropper nede på bare 22 mål.

- Udgangspunktet har altid været, at vi skal starte defensivt og så arbejde os fremad. Den synes jeg, vi rammer lige i skabet, forklarer Klavs Bruun Jørgsen.

- Dem, der står ved siden af Stine Bodholt og Louise Svalastog, skal også have ros for at pakke ind og tage imod dét, der kommer. Det gør det utroligt svært for russerne, som ellers er rigtig stærke på krydsspillet. Det får vi fuldstændig lukket ned for, fordi de er så aggressive inde midt på.

Jeres forsvar virker mere afstemt, men det er jo ikke fordi, I har haft 100 træninger, hvad er forklaringen på det?

- Vi har italesat det noget mere den her gang, set lidt mere video på os selv og fået snakket det til, og det har hjulpet, lyder det fra landstræneren, der nu kan begynde at se frem mod kampen mod Frankrig lørdag eftermiddag.