EM håndbold

TV 2-eksperter efter Golden League: EM-holdet er udpeget - på nær...

Hvem er allerede nu sikre på en EM-billet? Og hvem kæmper om de sidste pladser? Her er to bud fra TV 2's eksperter

Der er store spillemæssige spørgsmålstegn ud for de danske håndboldkvinder efter weekendens klare nederlag til Frankrig og Norge i Golden League. 

Til gengæld er der næppe længere de store spørgsmålstegn omkring den trup på 16 spillere, som Klavs Bruun Jørgensen skal udtage til EM i december. I hvert fald ikke ifølge TV 2 SPORTs eksperter.  

Både Trine Nielsen og Bent Nyegaard er overbeviste om, at det meste af EM-truppen allerede nu - med knap to måneder til slutrunden i Sverige - er skrevet ned. Hvis ikke på papir, så i hvert fald i Klavs Bruun Jørgensens hoved. Kun på enkelte positioner er der en smule tvivl om de udvalgte. .

Her er eksperternes bud på de spillere, der allerede nu bør rydde deres kalender i december og gøre klar til EM - og deres bud på bejlerne til de sidste pladser:

MÅLVOGTERE

Trine Nielsen: Sandra Toft og Rikke Poulsen

Bent Nyegaard: Sandra Toft og Rikke Poulsen

Selv om Viborg-keeper Rikke Poulsen ikke var med til Golden League, er der ingen tvivl hos de to eksperter. Rikke Poulsen har været en fast spiller på landsholdet i flere år, og Klavs Bruun Jørgensen så kun bort fra hende til Golden League, fordi hun lige var vendt tilbage til Viborgs hold efter flere måneder ude med hjernerystelse. 

VENSTRE FLØJ

Trine Nielsen: Maria Fisker og Fie Woller

Bent Nyegaard: Maria Fisker 

Fisker og Woller delte venstrefløjen under Golden League, men mens Trine Nielsen er sikker på, at landstræneren holder fast i de to til EM, ser Bent Nyegaard stadig den mangeårige landsholdsfløj Ann Grete Nørgaard spøge på sidelinjen. 

- Der kan komme en slagsudveksling mellem Fie Woller og Ann Grete Nørgaard. Woller er fremtidens venstre fløj, men Ann Grete Nørgaard har erfaringen og er den bedste afslutter af de to. Hendes problem er, at hun dækker for dårligt op. Men kan hun nå at forbedre, vil jeg ikke udelukke, at hun kan nå at overhale Fie Woller inden EM, forklarer Bent Nyegaard sin tvivl om den ene af pladserne. 

HØJRE FLØJ

Trine Nielsen: Trine Østergaard og Anne Mette Pedersen

Bent Nyegaard: Trine Østergaard og Anne Mette Pedersen

Ingen debat og ingen tvivl hos de to eksperter. Simone Bøhme har også været med inde omkring holdet, men Trine Østergaard og Anne Mette Pedersen er helt tydeligt Klavs Bruun Jørgensens to foretrukne.

VENSTRE BACK

Trine Nielsen: Stine Jørgensen og Anne Mette Hansen

Bent Nyegaard: Stine Jørgensen, Anne Mette Hansen og Anna Sophie Okkels. 

Nu begynder de største tvivlsspørgsmål at melde sig. Uanset om vi kalder landsholdsanfører Stine Jørgensen for venstre back eller playmaker, er hun naturligvis en lige så sikker EM-deltager som harpiks og håndboldsko - og unge Anne Mette Hansen er også sikker efter sit store gennembrud ved VM sidste år. Til gengæld er de to eksperter uenige om Aarhus-flækkeren Anna Sophie Okkels' plads på holdkortet. 

- Okkels kunne måske se ud til at være i spil, fordi hun har spillet meget til Golden League, men jeg tror ikke, hun kommer med til EM. Jeg tror kun, hun fik så meget spilletid, fordi Anne Mette Hansen var skadet, lyder vurderingen fra Trine Nielsen.

Bent Nyegaard tror derimod, at Okkels er med i Klavs Bruun Jørgensens EM-planer. 

- Jeg er faktisk ret sikker på, at han ikke ændrer så meget, for der er så kort tid til EM. Der er ikke tid til at spille nye spillere ind i forbindelse med Møbelringen Cup i november (sidste tre testkampe før EM, red.), siger Bent Nyegaard.

Ifølge begge eksperter er der dog én spiller, der kan tvinge Klavs Bruun Jørgensen til at flå alle brikker af taktikbrættet og sætte dem på én efter én påny - hvis hun ellers vil være med på holdet. Rutinerede Pernille Holmsgaard fra Nykøbing Falster havde meldt fra til Golden League, fordi hendes fysisk havde brug for en pause fra landsholdet, men hun ville være en klar forstærkning af holdet, mener begge eksperter. 

- Holmsgaard burde også være i spil, hvis hun gerne vil spille – fordi hun forsvarsmæssigt kan byde ind med nogle ting, siger Trine Nielsen. 

HØJRE BACK

Trine Nielsen: Line Jørgensen og Mette Tranborg

Bent Nyegaard: Line Jørgensen og Mette Tranborg 

Line Jørgensen måtte udgå med store smerter i Danmarks sejr over Rusland i torsdags, men selv om hun ikke spillede hverken mod Frankrig eller Norge i de to sidste kampe, er meldingen, at hun nok skal nå at blive klar til EM. Og bliver hun det, er hun en sikker EM-deltager på højre back, vurderer Trine Nielsen og Bent Nyegaard, der også begge er overbeviste om, at landstræneren har en EM-billet klar til unge Mette Tranborg. 

Men der kan måske blive plads til flere på denne position.

- Jeg tror godt, Klavs Bruun kan finde på at tage en tredje højre back med, og alt afhængig af hvor Louise Burgaard og Anne Cecilie de la Cour er henne, tror jeg, det bliver en af dem. Der er for stort et spørgsmålstegn ud for Louise Burgaard til, efter hun har været ude så længe, at hun kan være sikker, og De la Cour har gjort det godt i ligaen for København efter sommerferien, mener Trine Nielsen. 

Nyegaard tror på Burgaard, hvis Klavs Bruun vælger at supplere sin bagkæde på højre back. 

- En frisk Louise Burgaard vil altid være interessant, siger TV 2's mangeårige ekspert. 

PLAYMAKERE

Trine Nielsen: Kristina Kristiansen og Lotte Grigel

Bent Nyegaard: Kristina Kristiansen og Lotte Grigel

Her er de to TV 2-eksperter ikke i tvivl - heller ikke selv om den bare 18-årige Randers-playmaker Mie Højlund  viste prøver på sit meget lovende talent, da hun fik chancen mod Norge. 

- Højlund er en meget spændende spiller, men det er ikke nu. Det er for tidligt, siger Bent Nyegaard. 

STREGSPILLERE

Trine Nielsen: Stine Bodholt og Louise Svalastog

Bent Nyegaard: Stine Bodholt og Louise Svalastog

Også på stregpositionen er der ifølge de to eksperter allerede sat navn på EM-billetterne. Bodholt er en Klavs Bruun opfindelse, og landstræneren har brug for Svalastogs kvaliteter især i forsvaret. 

KONKLUSIONEN?

Til sammen er Trine Nielsen og Bent Nyegaard enige om, at minimum 13 spillere allerede nu er klar til EM. 

Klar til EM: Sandra Toft, Rikke Poulsen, Maria Fisker, Stine Jørgensen, Anne Mette Hansen, Kristina Kristiansen, Lotte Grigel, Line Jørgensen, Mette Tranborg, Trine Østergaard, Anne Mette Pedersen, Stine Bodholt og Louise Svalastog. 

I spil til de sidste tre EM-billetter: Fie Woller, Ann Grete Nørgaard, Louise Burgaard, Anne Cecilie de la Cour, Anna Sophie Okkels og Pernille Holmsgaard

Danmark har kun tre testkampe ved Møbelringen Cup i Norge i slutningen af november tilbage, inden EM begynder med mødet med Montenegro den 5. december i Malmø. 

Alle Danmarks EM-kampe i december vil kunne ses direkte på TV 2.