Håndbold

17 år gammelt billede giver stjerne gåsehud: Det er min drivkraft

Thomas Mogensen var i folkeskolepraktik hos Flensburg-Handewitt. Nu er han i gang med sin 10. sæson for klubben og udlever sin drøm.

’Kontra Special – Bents’ besøger Thomas Mogensen i Flensborg. Se med onsdag klokken 22:10 eller på TV 2 PLAY.

I 1999 gik en drøm i opfyldelse for en folkeskoledreng ved navn Thomas Mogensen. Han skulle sammen med en kammerat i 9. klasse i praktik hos en af verdens største håndboldklubber, Flensburg-Handewitt.

- To drenge på 15-16 år - jeg skal lige love for, at det var en stor nyhed. Så vi var ikke til at skyde igennem, siger Thomas Mogensen i ’Kontra Special – Bents’.

Dengang var danske Erik Veje Rasmussen cheftræner for holdet, der bestod af blandt andre Morten Bjerre, Christian Hjermind og Lars Christiansen. Thomas Mogensen var med til taktikmøde og fik lov til at træne sammen med stjernerne.

Derudover fik han også lov til at se en hjemmekamp – og her kom han helt tæt på.

- Der var ikke plads på tilskuerpladserne, så klubben tog da bare to stole og stillede lige ved siden af udskiftningsbænken. Så vi sad faktisk i forlængelse af Flensburgs udskiftningsbænk. Jeg kan ikke beskrive, hvor stort det var, siger Thomas Mogensen.

I 2007, otte år efter, vendte Thomas Mogensen tilbage til Flensburg-Handewitt. Denne gang var det som spiller. Den danske landsholdsspiller skiftede en succesfuld tilværelse i GOG ud med et eventyr syd for grænsen.

Mogensen hyldes for CHL-sejr i 2014

Et inspirerende billede

I praktikken hos Flensburg-Handewitt kom unge Thomas Mogensen helt tæt på stjernerne. Han fik foreviget mindet i form af et billede, hvor han blev flankeret af de danske Flensburg-spillere Morten Bjerre, Christian Hjermind og Lars Christiansen.

- Jeg får nærmest gåsehud af at fortælle om billedet. Det er min drivkraft til det hele. Derfor hiver jeg også det billede op en gang imellem og siger til mig selv: ”Husk nu, hvor det hele startede, og hvad du har givet for at nå dertil”, siger Thomas Mogensen.

Allerede dengang var han overbevist om, at han ville tilbage til den nordtyske by.

- Vi skulle efterfølgende evaluere opholdet, og her var der rigtig mange positive ting. Min allersidste sætning var faktisk: ”Her skal jeg ned at spille”.

31-årige Thomas Mogensen er i gang med sin tiende sæson for Flensburg-Handewitt. Hør mere om praktiktiden hos Flensburg-Handewitt onsdag klokken 22:10 i 'Kontra Special - Bents'.