EM håndbold

Pytlick og Nyegaard enige: Stort tab for Danmark - nu skal Burgaard blive klar

Med Line Jørgensens tvungne afbud til EM i december står Klavs Bruun Jørgensen med store problemer på højre back.

Skaden mod Rusland i torsdagens Golden League-kamp var værre end først antaget for den tidligere landsholdsanfører Line Jørgensen.

Den rutinerede bagspiller vred sit håndled, og nye undersøgelser har vist, at hun har revet et ledbånd over og fået et brud. Det betyder operation, seks uger i gips - og et farvel til EM-slutrunden i december.

Det er kæmpe tab for landsholdet. Den erfaring, som Line Jørgensen har, er uvurderlig. 

Jan Pytlick, landsholdsekspert på TV 2 SPORT

Et stort tab og et stort problem, mener TV 2 SPORT's eksperter.

- Der bliver ved med at gå rutine ud af det her mandskab, og det betyder, at de unge mennesker, der skal ind og spille, bliver bærende kræfter. Det er de ikke klar til, siger Bent Nyegaard og bakkes op af Jan Pytlick.

- Hun har prøvet så meget. Forsvarsmæssigt synes jeg, det betyder rigtig, rigtig meget. Hun er den, der har mest erfaring både på grund af sine landskampe og på grund af Champions League og alt det, hun har prøvet. Der er det sgu et stort tab, for hun gør det også godt angrebsmæssigt.

Danmark har flere dygtige spillere til højre back-positionen, men sagen er mere kompliceret end som så.

Som det ser ud nu, er Mette Tranborg det eneste sikre bud. Cecilie Dornonville De La Cour meldte afbud til det netop overståede Golden League-stævne på grund af en skade. Camilla Dalby har indtil nu ikke været med i Klavs Bruun Jørgensens planer. Og endelig har den helt store profil, Louise Burgaard, ikke spillet en kamp siden maj måned.

Netop Burgaard er ifølge Pytlick og Nyegaard svaret på bekymringerne.

- Nu er det vigtigt, at Burgaard forhåbentlig er så langt henne i forløbet, at hun også kan komme i spil til et mesterskab. For det bliver hårdt, hvis man skal spille EM med Tranborg, der så skal slide rigtig meget både forsvars- og angrebsmæssigt, siger Jan Pytlick.

- Det ser kompliceret ud på den højre back, men mit store håb er, at Burgaard pludselig kommer og spiller fem, seks uger, så hun når at blive klar til EM.

Faktisk mener Jan Pytlick, at forventningerne til Danmarks præstation ved EM til dels ligger på hendes skuldre

- Det kommer an på, hvor Burgaard er henne. Hun har jo stadig godt halvanden måned, så hvis hun får spillet alle de kampe, der er tilbage, kan hun godt komme tilbage. Men forsvarsmæssigt vil La Cour ikke kunne supplere som en Line Jørgensen og en Burgaard. 

EM-slutrunden spilles i Sverige fra den 4.-18. december. Danmark spiller sin første kamp den 5. mod Montenegro.

Louise Burgaard om comeback på landsholdet: Det bliver inden for en kort tidshorisont