Håndbold

Landstræner efter Christiansens landsholdsexit: Jeg er ked af det

Gudmundur Gudmundsson har svært ved at finde en venstrehåndet bagspiller med landsholdspotentiale, der kan afløse Mads Christiansen

- Jeg er rigtig ked af det, må jeg sige.

Sådan indleder landstræner Gudmundur Gudmundsson sin sætning, når han bliver bedt om at forklare, hvordan har han det med, at han ikke længere kan råde over Magdeburgs Mads Christiansen på landsholdet.

- Han har været en nøglespiller på landsholdet i mange år, og har spillet en vigtig rolle - både i forsvaret og i angrebet.

Han er venstrehåndet højreback - og dem har vi ikke så mange af på landsholdsniveau, færdiggør landstræneren sin sætning.

Inden han i øvrigt skynder sig at tilføje:

- Det er rigtig, rigtig ærgerligt, men jeg respekterer hans beslutning. 

En beslutning Mads Christiansen har truffet, fordi hans familie er blevet for påvirket af de perioder, han har været væk med landsholdet.

Men efter 117 landskampe siden 2007 efterlader den tidligere BSV-spiller et stort hul på den danske højre back.

- Vi har ikke mange tovejsspillere på den position. Kasper Søndergaard er jo et alternativ på landsholdsniveau, men derudover må vi arbejde med at finde et alternativ.

- Om det er højre- eller venstrehånd, må vi se. Det kan jeg ikke svare på lige nu, siger Gudmundur Gudmundsson.

Landstræneren havde i januar Peter Balling med til EM i Polen, men TTH Holstebro-spilleren er alvorligt knæskadet. Samtidig har Nikolaj Øris, der blev droppet umiddelbart inden slutrunden, også sakdesproblemer. BSV-spilleren har ikke fået meget spilletid det seneste halve år.

- Vi har kig på nogle andre, men det er lidt for tidligt at snakke om det. Vi har spillet med højrehåndede højrebacks ved EM og OL, så det må vi arbejde videre med, og så må vi finde en spiller til fremtiden, siger landstræneren, der ikke har haft mange døgn til at tykke på Mads Christiansens landsholdsafbud.

Det afspejler truppen til den kommende landsholdssamling, der bliver offentliggjort i løbet af de kommende timer også.

- Truppen har ændret sig lidt siden jeg talte med Mads i mandags, så jeg har arbejdet med at finde alternativer. Nu kommer truppen om et par timer, så det er spændende.

Hvem har du taget med i stedet for?

- Det er vist ikke fair, hvis jeg siger det, siger Gudmundur Gudmundsson og bryder - trods afbud - ud i et grin.