Håndbold

Eggert melder fra til VM: Har måske spillet sin sidste landskamp

Anders Eggert har brug for pause og kommer derfor ikke med til VM i Frankrig.

159 kampe og 570 mål. Det kan blive de endelige tal for Anders Eggerts imponerende landsholdskarriere. Den elegante fløjspiller har muligvis spillet sin sidste landskamp. Han har hvert fald meldt afbud til januars VM i Frankrig.

- Jeg kan ikke holde til det, siger venstrefløjen om det hårde program, som karrieren i Flensburg-Handewitt giver i kombination med landsholdet.

- Jeg har brug for de pauser, jeg kan få, og de eneste steder, der er mulighed for det, det er på landsholdet, og derfor har jeg fortalt Gudmudur (Gudmundsson, landstræner, red.), at jeg ikke kan deltage.

Det gælder i første omgang de kommende EM-kvalifikationskampe i november, men det gælder ikke mindst det kommende VM, som spilles i Frankrig.

- Det er med stort vemod, at jeg melder fra. Vi har et fantastisk landshold, og det er sjovt at være med. Det er jo mine venner, jeg mødes med der om noget sjovt. Så det er hårdt at melde fra, siger Anders Eggert.

Har du spillet din sidste landskamp?

- Det ved jeg ikke, om jeg har. Jeg havde selvfølgelig forventet det spørgsmål, men jeg ved ikke, hvad jeg skal svare til det. Jeg har et håb om i min lille, glade sjæl, at det ikke er min sidste landskamp. Men jeg ved jo også godt, at det kan være sådan.

Anders Eggert håber stadig på, at han, når han skifter fra Flensburg-Handewitt til Skjern Håndbold efter denne sæson, får mere plads i kalenderen og dermed mere overskud til landsholdet.

- Som det er lige nu, går det ikke. Men jeg ved også, at jeg har resten af denne her sæson i Flensborg. Efter det ændrer verden sig for mig, og jeg skal tilbage til Danmark. Der kan det være, at der er masser af huller i programmet. Derfor siger jeg i første omgang, at jeg ikke kan få det til at gå op, mens jeg er i Flensborg.