Håndbold

Eggerts VM-afbud overrasker Gudmundur: Han var klar for to uger siden

Landstræneren for det danske håndboldlandshold blev vældig overrasket, da Anders Eggert tidligere i dag meldte afbud til VM i januar.

Gudmundur Gudmundsson gik egentlig og regnede med at kunne få gavn af Anders Eggerts finurlige skud fra fløjen og sikre straffekast, når hans hold til januar skulle forsøge at skaffe medaljer ved VM i Frankrig.

Et opkald mandag morgen fra Flensburg-Handewitt-fløjen fik ham derfor ikke kun til at ærgre sig.

- Det overraskede mig. Jeg snakkede med ham for to uger siden og der meldte han sig klar, men nu føler han ikke længere, at han har overskud til landsholdet, siger Gudmundur Gudmundsson til TV 2 SPORT.

Anders Eggert har forklaret sit landsholdsafbud til de kommende EM-kvalifikationskampe i november og VM-slutrunden i januar med fysisk og mental træthed. Den forklaring køber landstræneren da også.

- Han forklarede mig det i morges og det må jeg jo bare acceptere. Der er ikke andet at gøre. Jeg kan ikke tvinge folk til at spille på landsholdet, lyder det fra Gudmundsson.

Eggert ægrer sig over håndtering

Hovedpersonen selv ærgrer sig da også over, at han måtte overraske landstræneren og i det hele taget den måde, han har fået meldt afbud på.

- Jeg havde egentlig tænkt at melde fra, fordi jeg simpelthen ikke kunne holde til det. Men så havde jeg en rigtig god periode, og så tænkte jeg - glad og måske lidt naiv - at nu kan jeg godt alligevel. Så meldte jeg mig klar. Men nu må jeg bare erkende, at det ikke går.

- Jeg er da lidt træt af, at jeg ikke bare holdt fast i den beslutning fra starten af. For jeg bryder mig slet ikke om det der med bare at melde sig til og fra, lyder det fra Anders Eggert.

Gode alternativer

Anders Eggert var heller ikke med i Rio, da landsholdet vandt OL-guld. Ved den turnering spillede Casper U. Mortensen til gengæld en glimrende turnering.

Det skaber ro hos landstræneren, der også roser de næste spillere i rækken på venstre fløj.

- Jeg har meget dygtige fløjspillere. En af dem er Casper U. Mortensen, som spillede et fantastisk OL. Vi har også Magnus Landin, som allerede nu er en del af holdet. Han er en meget spændende venstre fløj. Og så har vi Magnus Bramming. Der er andre, som er på vej frem, så på den måde har vi gode alternativer, som vi kommer til at bruge.

Men hvad er det alligevel du mister, ved ikke at have Anders Eggert til rådighed?

- Det er bare sådan, at hvis han ikke har overskud til landsholdet, så nytter det ikke noget at snakke mere om det. Jeg må bare acceptere det og komme videre, siger Gudmundur Gudmundsson, der ikke udelukker at gøre brug af Eggert efter VM-slutrunden.

- Man skal aldrig sige aldrig. Det kan sagtens være, at han kan være med igen, når han flytter hjem til Danmark i næste sæson. Jeg ved det dog ikke. Det må han selv udtale sig om, siger Gudmundsson.