VM i håndbold 2023

Mikkel Hansen før landsholdssamling: Havde været rart med en pause

OL trækker spor efter sig langt ind i sæsonen, fordi stjerner som Mikkel Hansen ikke har haft sommerferie.

Du kan se hele interviewet med Mikkel Hansen efter sejren over Bjerringbro-Silkeborg i videoen over artiklen.

Søndag den 21. august spillede Mikkel Hansen og Danmark OL-finale mod Frankrig. Seks dage senere åbnede Paris SG sæsonen med den første træningskamp. Der var ikke tid til sommerferie. Og det begynder nu – 15 tællende kampe inde i klubsæsonen – at kunne mærkes.

- Jeg har det okay, siger Mikkel Hansen på dørtrinet til bussen, som han måtte stresse ind i efter søndagens sejr over Bjerringbro-Silkeborg, fordi turen gik lynhurtigt tilbage til Frankrig, hvor næste opgave er en udekamp mod Chambéry på torsdag.

- Men jeg tror, at alle dem, der kom langt til OL, er en lille smule mere presset end alle andre. Derfor handler det om at komme lidt væk fra det hele, hver gang man har muligheden.

Landsholdsuge på vej

Sæsonens indledning begynder altså at sætte sit præg på fysikken for folk som Mikkel Hansen, der brugte hele sommeren på OL og ikke mindst træningslejren op til. Derfor ville en pause være kærkommen i næste uge.

- Det ville selvfølgelig have været rart, erkender Mikkel Hansen på vej ind i PSG-bussen.

Men han får ikke pause, selvom klubben holder kampfri fra den 30. oktober til den 9. november. Der er nemlig landsholdssamling med både træninger og to EM-kvalifikationskampe.

- Det ville også have været rart med pause efter det. Men det er der ikke, og det er lige som det, man må gå ud fra, siger Mikkel Hansen og holder sig dermed sikkert og midt på diplomatiets vej.

TV 2 SPORT’s håndboldredaktør Dan Philipsen har tidligere foreslået, at det på grund af det tætte program og de overkommelige modstandere i landsholdets to kvalifikationskampe, Holland og Letland, kunne være en fordel at spare stjerner som Mikkel Hansen, Niklas Landin og Rene Toft Hansen.

Men den tanke har landstræneren ikke overvejet at føre ud i livet.

- Det er altid sådan, at når man har kvalifikationskampe, så er det meget vigtige kampe for os. Og hver eneste samling er vigtig for at få holdet bygget op igen, siger han efter at have set Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard vinde over BSV i Champions League.

Netop Møllgaard, som også var med hele vejen hen over sommerens OL-triumf, erkender, at selvom de kommende EM-kvalifikationskampe er vigtige, så bør de kunne vindes uden fuld skrue fra de nykårede OL-mestre.

- Det er ikke modstandere, der lyder af alverden, men de er jo vigtige i forhold til at få kvalificeret os. Så derfor er det også alvorlige opgaver, siger han.

Er det kampe, hvor den skal have fuld skrald, for at det kan lykkes?

- Nej, det er det ikke. Men det kræver et stykke professionelt arbejde, og det kan man også godt levere på 90 procent med en masse koncentration. Men mod en dårligere modstander er det ofte svært rigtig at rulle sig ud, og det tror jeg da heller ikke, vi får at se.

Trods trætte ben og måske endnu mere trætte håndboldhjerner, så glæder Henrik Møllgaard og landsholdsvennerne sig dog alligevel til at mødes med guldkollegaerne igen her to og en halv måned efter OL-triumfen.

- Det bliver spændende. Vi havde meget kort tid sammen, efter vi vandt OL-guld, så vi har faktisk ikke rigtig nået at fejre det. Og det er jo ikke, fordi det bliver med pomp og pragt, men det bliver da ekstra sjovt at se hinanden igen, siger Møllgaard.

Og landstræner Gudmundsson er enig:

- Jeg tror, det gælder for både mig og de fleste spillere, at vi glæder os til at mødes igen, for det var meget mærkeligt efter det her OL, at alle rejste til hver sin klub, så vi fik ikke tid til at nyde det. Så det bliver sjovt at møde drengene.

Så I starter med at holde en fest?

- Haha, ja det kan være farligt. Nej, vi er glade for at mødes igen, så har vi en vigtig kamp mod Holland, og den glæder vi os alle sammen til.

Landsholdet samles tirsdag den 1. november til to træningsdage, før Holland besøger Brøndby Hallen torsdag den 3. november, og Letland agerer vært til endnu en kamp søndag den 6. november.