EM håndbold

Der skal ro på bagsmækken: Klavs Bruun vil udtage sit EM-hold tidligt

Landstræneren vil af hensyn til spillerne snart sætte navne på de 16 spillere, der skal med til håndbold-EM i december.

Der går ikke længe, inden der bliver sat navne på de 16 håndboldkvinder, der skal spille EM i december for Danmark. 

Selv om der i dag er nøjagtig 41 dage til Danmarks første EM-kamp mod Montenegro i Malmø, forventer landstræner Klavs Bruun Jørgensen snart at kunne udpege de 16 spillere, han satser på til slutrunden i Sverige. 

- Jeg vil gerne udtage holdet om ikke så forfærdelig længe, så spillerne ikke skal gå og bryde deres hoveder alt for meget med det, siger Klavs Bruun Jørgensen, der håber på at udtage sit EM-hold allerede inden Møbelringen Cup i Norge den 24-27. november - landsholdets sidste test inden EM. 

Her skal Danmark møde Norge, Frankrig og Rusland i træningsturneringen, der ofte er blevet brugt som en sidste eksamen for spillerne, inden truppen til en slutrunde bliver udtaget. Men efter et turbulent år med afsløringen af spillertruppens kritiske brev til Klavs Bruun ovenpå den kiksede OL-kvalifikation i marts vil landstræneren gerne skabe så meget ro omkring sit hold som muligt før EM.

- Efter de forløb, vi har været igennem, tror jeg, der skal være så meget ro på bagsmækken som overhovedet muligt frem mod EM i stedet for, at vi skal koncentrere os om alt muligt andet. Vi vil gerne undgå, at vi kommer til at være i sådan nogle positionskrige om, hvem der skal med på den ene eller anden position, forklarer Klavs Bruun til TV 2 SPORT.

Og her tænker landstræneren ikke kun på de dueller mellem spillere, som medierne måske fokuserer på frem mod en slutrunde. 

- Den sker jo også for spillerne, selv om pressen ikke er involveret. Der er mange af spillerne, der vil have det i baghovedet hele tiden, og det mener jeg ikke, vi er stærke nok til at håndtere der, hvor vi er lige nu. Så jeg vil hellere give noget ro og vælge dem ud, som jeg er sikker på skal spille EM, siger den danske landstræner og kalder beslutningen "en mavefornemmelse". 

- Nogle gange venter man op til, at en turnering er tæt på og giver dem besked der, og andre gange har man en fornemmelse af, at det er en god idé at give dem noget ro og sige, at det som udgangspunkt er jer 16, der skal med. Jeg vil gerne give dem en eller anden form for ro ved at sige: "Hvis bare du holder skruen i vandet, så kan du godt regne med, du er med til EM", forklarer Klavs Bruun til TV 2 SPORT.

Mandag satte han navne på de 28 spillere, der er med i EM-bruttotruppen, men allerede i begyndelsen af november er planen at skære truppen ned til 18-20 spillere, hvor 16 får besked om, at de skal med til EM, mens to-fire spillere bliver udpeget som reserver. 

HER ER BRUTTOTRUPPEN:

Målvogtere: Sandra Toft (Larvik HK), Cecilie Greve (Randers HK), Rikke Poulsen (Viborg HK), Althea Reinhardt (HC Odense)

Playmakere: Jane Schumacher (OGC Nice), Lotte Grigel (Rostov-Don), Kristina Kristiansen (Nykøbing Falster), Mie Højlund (Randers HK), Line Uno (Viborg HK)

Stregspillere: Sarah Iversen (Nykøbing Falster), Kathrine Heindahl (Randers HK), Stine Bodholt (Viborg HK), Louise Svalastog Spellerberg (København Håndbold)

Venstre fløj: Lærke Nolsøe (Nykøbing Falster), Maria Fisker (Randers HK), Fie Woller (FC Midtjylland), Ann Grete Nørgaard (Viborg HK)

Venstre back: Anna Sophie Okkels (SK Aarhus), Anne Mette Hansen (København Håndbold), Stine Jørgensen (FC Midtjylland), Line Haugsted (Viborg HK), 

Højre fløj: Anne Mette Pedersen (København Håndbold), Simone Böhme (Viborg HK), Trine Østergaard (FC Midtjylland), Stine Andersen (TTH Holstebro)

Højre back: Mette Tranborg (SK Aarhus), Louise Burgaard (FC Midtjylland), Anne Cecilie Dornonville De La Cour (København Håndbold)