EM håndbold

Landstræner afslører: Disse spillere kæmper om én plads

To spillere skal kæmpe om den ene ledige plads, der er på højrebacken i EM-truppen.

Der kommer kun to højrebacker med til EM i december, og Mette Tranborg bliver en af dem. Det slår landstræner Klavs Bruun Jørgensen fast over for TV 2 SPORT.

Dermed er der med 38 dage til EM lagt op til en skarp duel mellem FCM Håndbolds Louise Burgaard og Anne Cecilie La Cour fra København Håndbold.

- Med Burgaard og Anne Cecilie ville det være to højrebacks, som vi højst sandsynligt ikke ville bruge sindssygt meget forsvarsmæssigt, og det ville være lidt meget at have to spillere med på den måde, som vi ikke kan bruge i forsvaret, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

EM-kandidater skal vise selvtillid

Landtræneren begrunder valget om kun at udtage to højrebacks med, at han alternativt kan bruge en højrehåndet spiller på højrebacken.

- Det har vi gjort i nogle af de kvalkampe, vi lige har spillet. Og det har fungeret okay, så det ville også være en mulighed, og så er det jo op til Burgaard og Anne Cecilie at vise, de har selvtillid og er godt kørende op til EM. Så har de også chancen for at komme med, siger Klavs Bruun Jørgensen.

For landstræneren er det vigtigst, at Mette Tranborgs afløser kan score mål og falde godt ind i spillet. Anne Cecilie la Cour passer ind i den jobbeskrivelse.

- Hun har måske et af de bedste skud i hele ligaen, når hun skyder frit. Og det er jo det, man skal overveje: Kan vi have en spiller med, som har dén ene spidskompetence, eller skal vi have noget andet også? Det er de overvejelser, vi går med lige nu, siger Klavs Bruun Jørgensen.