Håndbold

Danmark vinder sikkert første kamp efter OL-guld

Danmark skulle lige i gang, men der var aldrig rigtig tvivl om udfaldet, da de hertil aften fik en sikker sejr over Holland i EM-kvalifikationen.

Det danske herrerlandshold spillede her til aften sin første landskamp siden de den 21. august vandt OL-guld i Rio. Her til aften handlede det om EM kvalifikationen mod Holland.

René Toft Hansen, Casper U. Mortensen, Jannik Green og Mads Mensah var nogle af de spillere fra OL-truppen som landstræner Gudmundur Gudmundsson måtte undvære i sin trup. Delvist på grund af skader, men også fordi flere af spillerne simpelthen er slidt op af for mange kampe.

Det hollandske mandskab kom ud til kampen i højt tempo og hang på det danske hold langt ind i første halvleg. Kun Mikkel Hansen og Niklas Landin virkede fra kampens start til ikke at være ramt af OL-tømmermænd.  8-7 var stillingen efter de første 15 minutter.

Kampens spiller mod Holland, Mikkel Hansen, var lidt skuffet over den danske indsats i første halvleg, men var glad for, at der var god stemning i Brøndby Hallen.

Danmark fik trukket en anelse fra hollænderne i mod slutningen af første halvleg og kunne gå til pause med 15-12. 

50 kamps jubilaren, Gudmundur Gudmundsson, var opsat på at vise de 5112 fremmødte i Brøndby Hallen, at det danske landshold bestemt ikke sov på lauerbærerne.

Stille og roligt fik det danske landshold sat sig totalt på opgøret. Mikkel Hansen holdte højt niveau og scorede otte mål inden han blev taget ud midtvejs i anden halvleg.

Samtidig gik luften lidt ud af hollænderne og det gjorde, at kampen aldrig rigtig blev spændende. Flotte præstationer af Magnus Landin og Kevin Møller i målet var med til, at Danmark hentede en sikker sejr på 29-20.

Kevin Møller disker op med en fænomenal redning på en kontrabold fra Holland.

Dermed fik det danske hold en ventet, men også sikker start på EM-kvalifikationen.

Næste kamp er søndag på udebane mod Letland. Den kan du se direkte på TV 2 fra kl. 15.50.