Håndbold

Ny sherif i byen: Pytlicks navn tiltrækker stjernerne

Jan Pytlick er tilbage på den danske håndboldscene med et brag. I Odense Håndbold har han på bare få måneder skabt en ny stor optimisme.

Der bliver for alvor satset stort i Odense Håndbold. Senest med den varslede ankomst af landsholdsanfører Stine Jørgensen og et af dansk kvindehåndbolds største talenter, Mie Højlund. 

Grundstenen bag den store satsning er Jan Pytlick. Han startede i klubben tilbage i juli og har på den tid hurtigt fået sat gang i spillet på banen, men også fart på ledelsesgangene.

- Ledelsen og den ejerkreds, der er i klubben, har sagt, at nu er det nu, og det har de også sagt til mig: 'Jamen Jan, du skal sørge for at få stablet et hold på benene, som skal klare sig i den absolutte top', fortæller Jan Pytlick.

Et stort pres på et hold og en klub, der længe har hungret efter at blande sig i toppen af dansk håndbold. Men Pytlick har også haft krav til sin nye arbejdsgiver. 

- På mit første møde med klubben sagde jeg klart og tydeligt, at hvis vi skal leve op til de høje ambitioner, I har, skal der også noget forstærkning til, og det skal være af den og den type, siger Jan Pytlick til TV 2 SPORT.

Lyn-analyse

Jan Pytlicks ankomst til Odense har betydet, at de investorer, der har været omkring Odense Håndbold i noget tid, nu er klar til at gå all in. Det har Jan også fået at vide, og derfor kan de præsentere store navne som Stine Jørgensen og Mie Højlund allerede nu.

Med Jan Pytlicks enorme kvaliteter som træner og klubbens opbakning, så kan jeg ikke se, hvorfor han ikke skal kunne føre Odense Håndbold tilbage til toppen af dansk kvindehåndbold de næste mange år.

Det har den tidligere landstræner så fået frie tøjler til, og Odense har hentet en russisk venstrefløj og to brasilianere til truppen inden denne sæson.

Pytlick er udslagsgivende

Tirsdag blev den danske landsholdsanfører Stine Jørgensen præsenteret, og onsdag var det stortalentet Mie Højlund, der begge har skrevet kontrakt fra næste sæson.

De forklarede ved deres præsentationer, at Jan Pytlick fyldte meget i beslutningen om at skrive under med Odense Håndbold.

Stine Jørgensen ser frem til sit skifte til Odense fra næste sæson og erkender, at kendskabet til Jan Pytlick har betydet meget i beslutningen om det store skifte.
Mie Højlund skifter fra næste sæson til Odense Håndbold og hun indrømmer, at Jan Pytlick var en stor del af grunden til, at hun valgte Odense som sin kommende klub.

Klubber som Slagelse og Viborg har tidligere oplevet store økonomiske problemer, efter de har satset på at skabe et tophold i den danske håndboldliga. 

I Odense Håndbold mener man dog at have sikret sig et stabilt og sundt økonomisk fundament, som skal kunne bære den store satsning, der er sat i gang. Det forklarer direktør, Mark Jespersen, her:

Mark Jespersen, direktør i Odense Håndbold, fortæller om en økonomisk stærk aktionærkreds, der vil skabe økonomisk stabilitet trods den store sportslige satsning.

Trods den store opmærksomhed på en sund økonomi udelukker Jan Pytlick ikke, at han vil kunne præsentere endnu flere forstærkninger til det nye storsatsende projekt i Odense indenfor en kort fremtid. 

- Vi kigger hele tiden. Selvom vi har en rigtig god trup nu, kan det godt være, at vi skal ud og forstærke os igen. Det må tiden vise, siger Jan Pytlick.

Kan vi forvente nyt inden længe?

- Måske, men det bliver ikke i morgen, lyder det fra en smilende Jan Pytlick.

Husk, at du kan se, om Odense Håndbold kan fortsætte deres flotte start på sæsonen, når de torsdag aften tager imod Viborg HK på hjemmebane i pokalkvartfinalen.

Det er direkte på TV 2 SPORT med optakt fra 17.45, hvor Jan Pytlick også er i studiet.