Håndbold

Viborgs succes fortsætter - sender Pytlicks tropper ud af pokalen

Viborg HK fører ligaen og har nu sikret sig en plads blandt de fire sidste i pokalturneringen.

Der er masser grund til glæde i Viborg, hvis man følger domkirkebyens håndboldkvinder.

De spillede sig nemlig sikkert til pokalturneringens Final4-stævne med en sejr på udebane over Odense med 24-19.

Viborg HK følger dermed TTH Holstebro, Randers HK og FC Midtjylland til pokalsemifinalen, som spilles mellem jul og nytår.

Efter kampen blev der trukket lod til semifinalerne. Her trak Viborg den umiddelbart værste modstander i FC Midtjylland.

Viborg startede kampen bedst og kom hurtigt foran. Odense havde svært ved at lirke forsvaret op, så Jan Pytlick besluttede at spille syv mod seks i angrebet.

Det blev dog lynhurtigt straffet, da Viborg-målvogter Rikke Poulsen to gange på et halvt minut smed bolden ned i et tomt mål og bragte Viborg foran med 6-2 efter ti minutters spil.

Hjemmeholdet fik en smule bedre styr på angrebsspillet, som halvlegen skred frem, men Viborg holdt fast i føringen, som lød på 14-9 ved pausen.

Billedet var stort set det samme i de første 20 minutter af anden halvleg.

Odense havde dog flere gange chancen for at minimere Viborgs forspring til to scoringer, men hver gang holdt viborgenserne stand. Odense havde mere end svært ved at score og i det hele taget spille sig frem til chancer, så med ti minutter tilbage af kampen var Viborg foran med fem.

Hjemmeholdet kom aldrig i nærheden af at gøre kampen spændende, og så sikrede Viborg sig altså overbevisende en plads blandt de fire sidste i pokalturneringen.

Final4-stævnet, som afgør pokalturneringen, spilles mellem jul og nytår.