Håndbold

Landsholdsmålmand som quarterback: Topscorer 28 minutter inde i kampen

Der skulle gå 27 minutter og 51 sekunder, før nogen spiller overgik Viborg-målvogter Rikke Poulsen i antal scorede mål.

Kritikken er haglet ned over de nye regler for syv-mod-seks-angreb, som i stort set hver eneste håndboldkamp betyder scoringer i tomme mål.

Nogle er bedre til at udnytte det end andre. Målvogter i Viborg HK og på landsholdet, Rikke Poulsen, er rigtig god til det.

Faktisk så god, at hun efter ti minutters spil af pokalkvartfinalen mod Odense Håndbold gjorde sig selv til kampens topscorer. To gange inden for 30 sekunder udnyttede hun nemlig det tomme mål og sendte bolden fra sit eget målfelt og ned i modstandermålet.

Flere spillere nåede løbende op på to scoringer, men først efter knap 28 minutters spil lykkedes det Nadia Offendal fra Odense at overgå målvogteren med sin tredje scoring.

- Jeg synes faktisk, det var meget sjovt, at nu får man en rolle som målmand, når man spiller syv mod seks. Det er skægt at være en del af. Det er knap så sjovt, hvis du ikke rammer, men når man så kan ramme, giver det sgu lige et boost, siger Rikke Poulsen til TV 2 SPORT.

Assist som en quarterback

Kort inde i kampen viste hun en anden form for præcision, da hun som en quarterback i amerikansk fodbold lagde en millimeterpræcis aflevering i hænderne på Ann Grete Nørgaard tæt på modstandernes felt. Sublim teknik, som du kan se i klippet over artiklen.

Er der lidt quarterback over dig, når du kaster ud?

- Det kan da godt være. Jeg skal også ærligt sige, at jeg træner i det nu, for det er noget, der bliver så stor en del af spillet, og det er jo nemme mål for os at hente. Efter træning fyrer jeg ti, tyve skud af, så jeg er sikker på, at uanset hvor jeg er henne i feltet, kan jeg ramme, siger Rikke Poulsen.

Selv om hun nyder at komme i spil på en helt anden måde end tidligere, havde hun dog helst været foruden de nye regler.

- Når det så er sagt, synes jeg ikke, reglen skal være der, for det gør håndbold lidt mindre seværdigt. Jeg ved ikke, hvor mange gange man gider se målmanden kaste den ned i målet. Det kan godt være sjovt for mig, men det gør også noget ved spillet, som jeg ikke bryder mig om.

Viborg sikrede sig en plads blandt de sidste fire i pokalturneringen, da holdet overbevisende slog Odense med 24-19.

I det hele taget går det rigtig, rigtig godt for det tidligere storhold, der udover en plads i semifinalen er ubesejret i ligaen, som holdet fører.

- Vi arbejder rigtig godt for hinanden. Der er simpelthen så god en energi, og vi har det megasjovt sammen. Folk udfylder de roller de får. Allan (træner, red.) kommunikerer supergodt med os, og vi er gode til at evaluere på tingene og rette til. Vi bliver ved med at lægge lag på. Folk er meget ærgerrige, og der er ingen selvfedhed over, at det går godt. Vi vil fandeme bare blive ved, siger Viborgs rutinerede fløjspiller Ann Grete Nørgaard.

Viborg HK havde ikke voldsomme problemer på udebane mod Odens Håndbold, som blev slået med 24-19 i pokalkvartfinalen.