EM håndbold

Håndboldekspert: En EM-trup med store overraskelser

En trup vi skal have forventninger til, men også en trup med mange overraskelser. Sådan lyder dommen over EM-truppen.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har sat navne på den trup, der skal repræsentere de rød-hvide farver til EM i Sverige i december. Og det er en trup, der overrasker TV 2 SPORTs håndboldekspert, Trine Nielsen.

- Det er en trup med flere overraskelser, end jeg havde regnet med. 

- Jeg synes, der er et væld af venstrebacks. Fire venstrebacks er voldsomt. Især taget udgangspunkt i, at det er der, vi har den bedste landsholdsspiller lige pt, nemlig Stine Jørgensen.

- Line Haugsted er også en stor overraskelse. Hun har spillet flot for Viborg, men jeg havde ikke set hende på landsholdet nu, lyder vurderingen fra Trine Nielsen. 

Farvel til AG og Burgaard

Det er en trup uden flere af de prominente navne. Line Jørgensen er ude med en skade, mens der længe har været tvivl, om højreback-kollegaen Louise Burgaard ville blive klar efter en lang periode udenfor håndboldbanen. 

Den tvivl er nu væk - Louise Burgaard er ikke udtaget.

- Jeg bliver simpelthen nødt til at tro, at det bunder i, at han (red. Klavs Bruun Jørgensen) mener, hun ikke er klar. For når Burgaard er på toppen, så er hun naturligvis landsholdsspiller, men Burgaard er ikke på toppen lige i øjeblikket. Jeg går ud fra, at han har vurderet i samråd med hendes træner og hende selv, at hun ikke er klar til det. 

Også Ann Grete Nørgaard er væk. Noget der ikke kommer bag på Trine Nielsen, selvom vurderingen er, at Viborg-spilleren er Danmarks bedste lige nu. 

- Hun er pt vores klart bedste venstrefløj angrebsmæssigt, og hun kommer også efter det forsvarsmæssigt. Maria Fisker sprudler ikke af spillehumør, og Fie Woller gør ikke meget væsen af sig. Det har ikke noget at gøre med, at de ikke er dygtige spillere, men jeg synes pt, at AG er vores bedste venstrefløj. 

Forventningerne er intakt

Mens flere bærende kræfter er væk, så kan fire spillere se frem til at få slutrundedebut. Det drejer sig om Kathrine Heindahl, Fie Woller, Line Haugsted og Anne Cecilie Dornonville de la Cour.

- Det er et hold både med flere fremtidige spillere, men også et hold, som vi godt kan tillade os at have forventninger til - også selvom de selv toner frem med, at vi ikke skal have forventninger.  

Målsætningen for de danske kvinder lyder på en plads i top 12. Men Trine Nielsen forventer mere:

- Det vil jeg gøre altid med et dansk landshold.