Håndbold

KIF scorer millionsponsorat: - Nu kan vi hente danske profiler hjem

Jolly Cola får plads på KIF Kolding Københavns maver, og sportschef Lasse Boesen får penge til at forstærke sit hold.

Husholdningsbudgettet har kun sjældent hængt sammen i håndboldklubben KIF Kolding København, men måske er der håb om sorte tal i fremtiden.

I hvert fald har den jysk-københavnske håndboldsatsning scoret sig en ny storsponsor i Jolly Cola, der over de næste fem et halvt år overfører et tocifret millionbeløb til fusionklubben, der til gengæld for første gang får et sponsorlogo på maven af sin spilletrøje.

- Det er et rigtig, rigtig stort beløb, der giver stabilitet. Det er et tocifret, rundt millionbeløb, hvis vi gør det rigtig fornuftigt de næste fem år, siger KIF's sportschef Lasse Boesen til TV 2 SPORT. 

De 10 millioner kroner skal først og fremmest bruges til at skabe en solid buffer i et budget, hvor indtægter og udgifter sjældent har danset i takt. Men cola-kronerne giver også sportschefen mulighed for at forstærke sit hold til næste og kommende sæsoner.

- Vi har i hvert fald mulighed for nu at hente gamle danskere hjem fra udlandet med god grund. Det er ikke så simpelt altid, påpeger Lasse Boesen - uden dog at sætte konkrete navne på de danske profiler, han nu vil forsøge at hente hjem til den danske liga. 

- Det er ikke sådan, at vi bare skal ud og købe og købe og købe og bruge penge. Nej, vi skal have bygget noget op, som giver et fundament over mange år, siger sportschefen til TV 2 SPORT. 

I det seneste offentliggjorte regnskab havde KIF Kolding København en nettoomsætning på i alt godt 33 millioner kroner. Klubben har energiselskabet Ewii (tidligere kaldet TreFor) som hovedsponsor.