Håndbold

Eksperterne: Derfor er Nikolaj Jacobsen det helt rigtige valg

Nikolaj Jacobsen skal være Danmarks nye landstræner, og dét valg er det helt rigtige, mener TV 2 SPORTs håndboldeksperter.

Den tidligere landsholdsspiller Nikolaj Jacobsen skal være ny landstræner for Danmarks håndboldherrer.

I den seneste tid har Rhein-Neckar Löwen-træneren været det varmeste bud på en efterfølger til Gudmundur Gudmundsson.

Derfor er det heller ikke nogen overraskelse for TV 2 SPORTs eksperter, at Dansk Håndbold Forbunds valg er faldet på den tidligere landsholds-venstrefløj.

- Nikolaj Jacobsen har bevist, at han har en særlig evne til at få et håndboldhold til at fungere, og han er den første danske træner, der beviser sig uden for Danmark - og tilmed med et med et mesterskab i verdens stærkeste liga. Det er imponerende, siger Bent Nyegaard, der bakkes op af Claus Møller Jakobsen.

- Han er det naturlige valg. Har leveret gode resultater i en årrække - først som Danmarksmester i Aalborg og siden som tysk mester med Rhein-Neckar Löwen - og derfor er det ikke et overraskende valg for mange af os. Som jeg ser det, er han den dygtigste og mest kvalificerede træner, vi har i Danmark, og jeg mener at Nikolaj Jacobsen er klar til det skridt og det store ansvar, der hviler på en landstræner med det gode materiale, vi har i Danmark.

Begge eksperter er også enige om, at Rhein-Neckar Löwen-træneren er det rigtige valg til landstrænerposten.

- Jeg har hele tiden ment, at det skal være en dansker. Danmark er en stor håndboldnation, med en massiv talentmasse på både spiller- og trænersiden, så det skal vi kunne rumme. Nikolaj Jacobsen er det absolut rigtige valg; han står på et perfekt tidspunkt i karrieren og er gået 'den rigtige vej' - først som spillende træner og siden som assistenttræner og med sin karriere som baggrund. Det er det helt rigtige tidspunkt for ham, fastslår Bent Nyegaard.

- Han er det helt rigtige valg. Jeg har ikke haft Nikolaj Jacobsen som træner, men har spillet sammen med ham i mange år. Han er vellidt af sine spillere, og han er dygtig at bevare balancen mellem at have et ’venskabeligt’ forhold til spillerne og samtidig nyde respekt som en træner, der kan uddele en skideballe, når holdet ikke præsterer, siger Claus Møller Jakobsen og fortsætter:

- Jeg har aldrig hørt om nogen, der ikke kunne lide at træne under Nikolaj Jacobsen, og flere af landsholdsprofilerne har allerede udtalt sig positivt om ham og bakket ham om som landstræneremne, så det taler alt sammen for valget.

Sideløbende med arbejdet som landstræner fortsætter Nikolaj Jacobsen med at stå i spidsen for Rhein-Neckar Löwens tyske mestre - men det er ikke noget problem, fastslår eksperterne.

- Hvis han dobbeltjobber, er det ikke den store problematik. Man skal selvfølgelig have fundet den rette kombination af Nikolaj Jacobsen og en assistenttræner, der har meget med organisationen at gøre, som kan se mange kampe og holde kontakt til klubberne. Men landstrænerjobbet er relativt få dage, og der er rigtigt mange lande i Europa, hvor landstræneren dobbeltjobber, siger Bent Nyegaard, som igen bakkes op af Claus Møller Jakobsen:

- Det er klart, at han ikke kan være så aktiv i de danske haller og følge etablerede spillere og talenter, hvilket også er en landstræners ansvar, så det skal han have hjælp til. Måske endda af fuldtids assistenttræner, som kan komme meget rundt i Danmark, men det må DHF og Nikolaj Jacobsen sammen finde ud af.

- Når det så er sagt, så møder Nikolaj Jacobsen mange af de danske spillere gennem sit arbejde i bundesligaen og i Champions League, så det anser jeg ikke som et problem – han skal nok følge med, slutter Claus Møller Jakobsen.