VM håndbold

Klubben siger ja: Nikolaj Jacobsen må godt være dansk landstræner

Rhein-Neckar Löwen bekræfter overfor TV 2 SPORT, at Nikolaj Jacobsen godt må være dansk landstræner ved siden af sit job som cheftræner i klubben.

Nikolaj Jacobsen er kun en underskrift fra at blive Danmarks næste landstræner for håndboldherrerne.

Rhein-Neckar Löwens danske succestræner har længe været rygtet som det bedste bud på en kommende landstræner.

Et af de springende punkter har dog været Nikolaj Jacobsens nuværende arbejde som cheftræner i den tyske mesterklub, men nu bekræfter Rhein-Neckar Löwen selv overfor TV 2 SPORT, at dét ikke er noget problem.

- Ville I tillade Nikolaj Jacobsen at være dansk landstræner mens han stadig er hos jer?

- Ja.

Sådan lyder det klare svar fra pressechef i Rhein-Neckar Löwen, Christopher Monz, på TV 2 SPORTs spørgsmål.

Klubben vil dog ikke kommentere på meldingerne om, at den tidigere landsholdsspiller snart bliver præsenteret som Danmarks landstræner.

- Jeg kan kun sige, at han vil være vores træner – det er helt sikkert. Angående landstrænerjobbet må I tale med forbundet, men Nikolaj har bekræftet over for os, at han fortsætter som vores træner – det er det eneste, jeg kan sige.

- Så I har ikke hørt, at han skal være Danmarks næste landstræner?

- Ikke endnu. Vi har selvfølgelig hørt, at DHF er interesseret i ham, men som jeg sagde, forbliver han træner i Rhein-Neckar Löwen. Jeg ved ikke om DHF vil have en landstræner, som også er klubtræner, men hvis de kan acceptere det og vil have ham, og hvis begge parter ønsker det – jeg tror på, at Nikolaj også er interesseret i også at få landsholdet – så kan det godt lade sig gøre.

- Jeres klub er en af de største i verden – hvorfor vil I tillade jeres træner at have et job ved siden af?

- Mange store klubber gør sådan med deres trænere – f.eks. Kielce og Barcelona, hvor trænerne også arbejder som landstrænere, så det skal nok fungere. Vi har prøvet det før med Gudmundur Gudmundsson, som både var vores træner og Islands træner, så jeg mener ikke, det er noget problem; det kan godt fungere.

- Hvor god en træner er Nikolaj Jacobsen efter din mening; han blev jo bundesliga-mester sidste år, men hvilke kvaliteter har han?

- Jeg synes, han er en perfekt træner, især for os. Mester i sit andet år i sin første klub i udlandet. Han gør et fremragende stykke arbejde. Han er en rigtig god træner, og vi er henrykte for at vi beholder ham til 2020, og det er det vigtigste for os; at han bliver hos Rhein-Neckar Löwen. Men han har også altid sagt, at han helt sikkert bliver hos os, og det er det vigtigste for os.

- Har I aftalt, at han skal fortælle, hvis han laver en aftale med DHF – har I en deadline eller noget af den art?

- Nej, han har bare fortalt os, at han er kandidat til jobbet som landstræner og at han taler med forbundet, men jeg ved ikke hvor langt de er på nuværende tidspunkt. Men han har bare informeret os om interessen fra DHF, og det er dét indtil videre, slutter Christopher Monz.