Håndbold

Håb for dansk EM-fløj: EHF har hjælp på vej

Det Europæiske Håndboldforbund kan endnu ikke godkende Maria Fiskers pandebånd, men er overbevist om, problemet er løst inden EM.

Maria Fisker er udtaget til EM i håndbold, der – for Danmarks vedkommende - begynder om 16 dage.

Men hun må vente lidt endnu, inden hun finder ud af, om hun kan deltage.

I hvert fald så længe hun ønsker at spille kampene iført det pandebånd, hun benytter for at undgå yderligere skade på det hoved, der flere gange har sendt Randers-fløjen ud med en hjernerystelse.

For Det Europæiske Håndboldforbund kan lige nu ikke beslutte, om det pandebånd, Maria Fisker har båret i et års tid, kan godkendes.

Det sker efter, at Det Internationale Håndboldforbund for få uger siden indskærpede, at der skal spilles efter nye regler, når det blandt andet gælder spillernes hoved-, knæ-, og ankelbeskyttelse.

Det betød, at Maria Fisker i sidste weekend blev nægtet at spille EHF Cup-kamp mod Lublin fra Polen.

Og efterfølgende blev der så sat spørgsmålstegn ved, om det kunne koste Fisker EM-deltagelsen, da der under EM spilles efter samme regelsæt.

Derfor har EHF på denne uges kongres haft emnet oppe at vende i den såkaldt ’Competition Comitee’, men svaret er ikke soleklart.

- Jeg har kigget på problemet sammen med mine kollegaer i ‘Competition Comitee’, skriver EHF-pressechef, JJ Rowland i en mail til TV 2 SPORT.

- Med IHF’s regelændringer fra d. 1. juli, er der kommet mere fokus på disse regler inden for udstyr, der bliver brugt af spillerne under kampe.

- Det har helt uundgåeligt ført til nogle problemer omkring implementeringen af disse regler omkring kampe, lyder det videre.

- Vi taler i øjeblikket med Randers for at finde en løsning – ligesom vi vil diskutere direkte med de hold, der deltager ved EM, for at være sikker på, at alt er klaret, og der er fundet løsning inden mesterskabets første kast.

Men ifølge manden, der har fabrikeret Maria Fiskers pandebånd, er der slet ikke noget at diskutere.

For pandebåndet er identisk med det, EHF selv brugte som et eksempel på udstyr, der skulle godkendes, i den skrivelse forbundet rundsendte d. 31. oktober.

Betyder det, at du er komfortabel i forhold til, at Maria Fisker må benytte pandebåndet ved EM i Sverige? – Et pandebånd, der skulle være identisk med det, I selv har ’godkendt’ i Jeres materiale fra d- 31. oktober.

- Uden selv at se pandebåndet, kan jeg ikke kommentere på det, men jeg føler mig overbevist om, at vi finder en løsning på problemet inden mesterskabet i Sverige, svarer JJ Rowland.

I første omgang ønsker Randers HK dog at Maria Fisker får lov til at spille EHF Cup-kampen mod Lublin lørdag aften iført pandebåndet.

For Maria Fisker ønsker på nuværende tidspunkt ikke at spille uden.

- Vi har modtaget en mail fra EHF, der beskriver, at de har videresendt vores billedmateriale af pandebåndet til den EHF-delegerede, der skal sidde ved dommerbordet i morgen.

- Det er så ham, der skal beslutte, om Fisker må bruge pandebåndet, siger Ryan Zinglersen til TV 2 SPORT, inden han vender tilbage til et taktikmøde, hvor han endnu ikke kan vide, hvem der spille på Randers HK’s venstrefløj.