EM håndbold

Landstræner begræder Poulsen-afbud: Hun brænder for at være med

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen er ærgerlig over, at Rikke Poulsen må melde afbud til EM i Sverige.

Rikke Poulsens skade i lyskeregionen er værre end først antaget, og Viborg HK-målmanden er derfor ude af betragtning til en plads i Danmarks EM-trup.

Poulsen har siddet ude i de seneste par uger, og en scanning onsdag viste, at målmanden skal genoptræne i to-tre uger, før hun igen er klar til at spille kampe.

- Nu har jeg jo været forberedt på det, også fordi Rikke er én af dem, jeg snakker mest med i truppen. Så jeg vidste godt, at det kunne bære derhenad, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

- Jeg er selvfølgelig ked af det på Rikkes vegne. Mest af alt fordi jeg ved, hvor meget hun brænder for at være med på det her landshold, og hvor meget hun gerne ville have givet alt til sådan en slutrunde. Så det er selvfølgelig synd for hende, og så er det ærgerligt for os, fordi hun er en dygtig målmand.

Med Rikke Poulsens afbud er 20-årige Althea Reinhardt fra Odense Håndbold udtaget, og hun får en klar rolle som andenmålmand under EM, mens Sandra Toft bliver landsholdets foretrukne valg i målet.

- Det (Rikke Poulsens afbud, red.) betyder som udgangspunkt, at hun (Sandra Toft, red.) er det klare førstevalg. Også fordi Althea er ny i truppen, og det er første gang, hun er med. Så der hviler et lidt større ansvar på Sandra, men det er hun vant til fra sin klub også, så det er jeg ikke bekymret for, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Sandra Toft ved også godt, at hun skal træde mere i karakter, når det går løs i Sverige.

- Det er først og fremmest trist på Rikkes vegne. Nu har vi jo været med længe, og hun har været min makker i lang tid, men Althea er et friskt pust og et ungt stortalent, så det er jo kun spændende, siger Sandra Toft til TV 2 SPORT.

- I og med at det er en så ung og urutineret makker, jeg får, så bliver mit ansvar nok noget større, end det ville have været især i starten af turneringen. Jeg bor også med hende nu for at lære hende lidt at kende, da det jo er første samling, at vi er sammen, og det betyder meget, at vi målmænd kender hinanden godt.

Landsholdet indleder sine forberedelser frem mod EM-slutrunden ved Møbelringen Cup i Norge fra torsdag til søndag. Se kampene direkte på TV 2 SPORT.