Dansk EM-gave: Skrækmodstander vrager de største stjerner

Det danske kvindelandshold har fået en gave 11 dage inden holdets første kamp ved EM. Montenegro har nemlig fravalgt en lang række stjerner i truppen.

Når Danmark åbner EM den 5. december mod Montenegro, så bliver det pludselig med et dansk hold i favoritrollen.

Det vurderer håndboldekspert Bent Nyegaard, efter TV 2 SPORT kan fortælle, at Montenegro har valgt at se bort fra en lang række stjerner i sin EM-trup. Samme modstander, der sidste år sluttede VM-puljespillet af med at sætte danskerne på plads.

Det drejer sig om seks spillere fra OL-truppen, herunder de to største stjerner Katarina Bulatovic og Jovanka Radicevic, der normalt hamrer mål ind på stribe.

- Hvis du skal sætte et verdenshold, vil Bulatovic og Radicevic være på, så det er en monumental svækkelse, slår Bent Nyegaard fast.

De fire andre er Andela Bulatovic, Marija Jovanovic, Sonja Barjaktarovic og den hårdtspillende stregspiller Suzana Lazovic. Over for TV 2 SPORT fortæller den tidligere ligaprofil og nuværende assistentlandstræner for Montenegro, Bojana Popovic, at de er fravalgt, fordi landsholdet ser frem mod nye mål.

- Vi har besluttet at se frem mod OL 2020 allerede nu. Vi har ikke så mange spillere i Montenegro og ingen liga, så vi er nødt til at gøre holdet klar til OL allerede nu. Vores målsætning ved EM er at gå videre fra puljen og få tre kampe mere til at udvikle holdet. Men vi kommer til at fighte hele vejen, siger Popovic.

Onsdag måtte danskerne dog sige farvel endnu en profil, da målvogter Rikke Poulsen var tvunget til at melde afbud med en skade.

- Danmark har også problemer med Rikke Poulsen og Line Jørgensen ude af EM, men det vi ser hos Montenegro, det gør jo, at Danmark indtager en favoritrolle mod Montenegro. Jeg er meget spændt på at se, i hvilken udgave de kommer. Det øger danskernes muligheder for at få point med over i mellemrunden, vurderer Bent Nyegaard.

Udover Montenegro skal danskerne også møde Ungarn og Tjekkiet. Og Bent Nyegaard tror da også fortsat på et godt EM for Danmark.

- I et OL-år ser vi eksempler som dette, hvor store hold udelader profiler. Det er også spændende at se, hvad Rumænien kommer med. Jeg tror, det bliver et godt EM for Danmark. Jeg ser Danmark slutte i top 6-8.