EM håndbold

Pytlick revser EM-målsætningen: Det er noget vrøvl

TV 2's eksperter giver ikke meget for håndboldkvinderens målsætning for den kommende EM-slutrunde.

Forestil dig en håndboldslutrunde, hvor Danmark kun vinder én kamp. 

Sker det i decembers måned EM i Sverige, slutter Danmark med al sandsynlighed som nummer 12 - og det vil være okay, mener Team Danmark, der sammen med Dansk Håndbold Forbund (DHF) fastsætter målsætningerne til hver håndboldslutrunde. 

Til kvinderens EM er målet top 8 - men top 12 er "acceptabelt", som det hedder i aftalen mellem Team Danmark og DHF. Men det er helt til grin, lyder det fra TV 2 SPORT's to eksperter i EM-studiet til den kommende slutrunde. 

- Jeg synes, det er noget vrøvl at melde ud, at man skal være nummer 12 – eller at det er acceptabelt at være nummer 12. Med den kultur, vi har i Danmark, skal vi altid op og være blandt nogen af de bedste. Måske top seks-syv-otte stykker, men nummer 12 kan vi slet ikke diskutere, fastslår Danmarks tidligere landstræner Jan Pytlick, der havde ansvaret for landsholdet ved EM for to år siden.

- Det er tyndt

Dengang var det acceptable resultat at komme i top otte, og den officielle målsætning at komme i top fem. To år inden da - ved EM i 2012 - var aftalen med Team Danmark, at det var acceptabelt bare at have kvalificeret sig. Det blev bare aldrig sagt offentligt, hvor Pytlick dengang spillede pladen med monsterhittet "Vi tager én kamp ad gangen". 

Heller ikke den tidligere landsholdsspiller Trine Nielsen giver meget for EM-målsætningen. 

- Der er ingen tvivl om, at det er gjort for at tage presset af det her hold. Men jeg giver Jan ret. Jeg synes, det er tyndt, siger Trine Nielsen. 

EM i Sverige begynder om 10 dage i Malmø, hvor Danmark møder Montenegro, Ungarn og Tjekkiet i det indledende gruppespil. En sejr i bare én af de kampe vil formentlig være nok til at ende i top 12. 

Danmark blev nummer seks ved sidste års VM på hjemmebane. 

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har tidligere forklaret, hvorfor han gerne vil have sænket forventninger til hans hold til EM. Læs landstrænerens betragtninger i denne artikel: