Håndbold

Sportschef udviste 'groft usportslig adfærd': Nu er han færdig i klubben

1. divisionsklubben SUS Nyborgs sportschef har forladt posten i klubben efter en chikane-sag mod Skive-spilleren Andreas Toudahl.

En episode under Skive fH og SUS Nyborgs kamp i mændenes 1. division i håndbold, har nu fået konsekvenser for Nyborgs sportschef Carsten Madsen.

Video fra kampen, der blev spillet den 12. november, viser, hvordan sportschefen i flere omgange skubbede til Skive fH-fløjspilleren Andreas Toudahl og var med til at stille stole op omkring det hjørne, hvor Toudahl stod i, for at chikanere ham. Det er de skub, og den stole-chikane, der nu har kostet Carsten Madsen dyrt.

DHF’s disciplinærinstans har idømt sportschef Carsten Madsen en bøde på 2.000 kroner og karantæne i fire hjemmekampe. Og derudover har SUS Nyborg fået en bøde på 3.000 kroner.

- Det er Disciplinærinstansens opfattelse, at fysisk kontakt som skub eller lignende begået af en sportschef/klubleder, som det er sket her – endda i to omgange – udgør en meget alvorlig forseelse, som på intet tidspunkt må finde sted, skriver Disciplinærinstansen i deres kendelse, hvor de også fremhæver, at det er ekstra alvorlig, at Carsten Madsen som sportschef gør de her ting.

- Disciplinærinstansen finder således anledning til at fremhæve fra tidligere praksis, at der for en sportschef/klubleder er tale om en særlig betroet stilling, og dermed påhviler der et særligt ansvar for at udvise eksemplarisk adfærd både før, under og efter en kamp. Det er Disciplinærinstansens opfattelse, at dette ansvar med sportschefens groft usportslige adfærd er væsentligt tilsidesat, konkluderer Disciplinærinstansen.

Andreas Toudahl er tidligere landsholdsspiller og ligaprofil med fortid i blandt andre Skjern og BSV. Herunder kan du læse et eksklusivt interview fra 2013, hvor han fortalte ærligt om sin store krise.

Sportschefen er færdig

I Nyborg tager man disciplinærinstansens kendelse til efterretning.

- Fra klubbens side vil vi endnu en gang udtrykke vor beklagelse af den kedelige sag og glæder os fortsat til at byde modstanderklubberne og vort trofaste publikum velkommen til den altid gode og intense stemning i vore to hjemmebanehaller, skriver Nyborg i en pressemeddelelse.

For Carsten Madsen får episoden dog også flere konsekvenser end en bøde og nogle spilledages karantæne.

– Jeg beklager inderligt hændelsen, og som følge af sagen har jeg valgt at trække mig som sportschef i SUS Nyborg med omgående virkning, siger den nu tidligere sportschef i en pressemeddelelse fra klubben.

Skive vandt kampen i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter med 27-26 og indtager lige nu 2.-pladsen i 1.division. 

Du kan se en længere video er forløbet her:

Herunder kan du fået et længere kig på, hvad der skete før, under og efter, at sportschefen fra SUS Nyborg skubbede til Andreas Toudahl fra Skive.