Håndbold

Nøglevalg venter for GOG: Hvem skal føre klubben til tops?

Håndboldklubben GOG vil gerne tilbage i toppen af dansk håndbold, og leder nu efter den helt rigtig træner til opgaven

GOG skal tilbage i toppen af dansk håndbold. Og nu skal traditionsklubben have fundet den rigtige mand til at stå i spidsen for holdet, da Jakob Larsen efter en årrække i det sydfynske forlader klubben til sommer.

- Vi har et felt på to kandidater som er interesserede i at være her, og som vi er i positiv dialog med. Nu skal vi finde ud af, hvem af dem, der skal tage over efter Jakob Larsen, fortæller GOG-direktør Kasper Jørgensen til TV 2 SPORT.

Kasper Jørgensen lægger ikke skjul på, at der i klubben også er store forventninger til den nye træner, hvem end det bliver.

- Vi fik bronzemedaljerne sidste år, hvor vi kom lidt fra baghjul. Men de næste tre år, der skal vi udvikle de her talenter til at blive etablerede, dygtige ligaspillere som spiller med om medaljerne hvert år.

- Nu får vi ny træner, så nu starter vi lidt fra scratch. Vi har også en del udskiftninger på holdet. Men vi arbejder lige nu med en tre-års-plan, hvor vi mener, at vi over de næste tre år er klar til for alvor at udfordre top fire-holdene over en længere periode, siger Kasper Jørgensen.

Vigtigt med dansk profil

GOGs stamme af egenudviklede talenter bliver også en grundpille i fremtiden. Derfor har det været vigtigt for den sydfynske klub, at der følger et rødbedefarvet pas med, når den nye træner for de gulklædte tiltræder.

- Det bliver en dansk træner. Det har været vigtigt for os fra starten af, at vi har en dansk profil på det her. Det passer bedst ind til vores koncept og de ting vi gerne vil, siger Kasper Jørgensen.

Den tidligere Aalborg-træner Jesper Jensen kan være et af navnene, der er i spil til trænerjobbet i GOG

Direkte adspurgt vil direktøren ikke fortælle mere om, hvilke to trænerprofiler, der er i spil til jobbet. Han erkender dog, at den tidligere Aalborg Håndbold-træner Jesper Jensen passer på flere af klubbens kriterier.

- Selvfølgelig er Jesper Jensen interessant. Han har gjort et fint stykke arbejde oppe i Aalborg og har mange gode erfaringer fra sin egen karriere. Han var en strateg og en leder på banen allerede dengang. Så selvfølgelig kunne Jesper være et interessant emne. 

For øjeblikket hænger GOG da også ganske godt på i den øverste halvdel af håndboldligaen. Onsdag aften slog klubben de forsvarende mestre fra BSV i et målrigt opgør. Se højdepunkter fra den kamp i klippet herunder.

Se højdepunkter fra GOGs sejr i det målrige opgør mod BSV