Håndbold

Pressede landsholdstjerner bliver hørt: Danmark takker nej til ny turnering

Mikkel Hansen og Niklas Landin under OL i Rio. JAVIER SORIANO / Scanpix Denmark

Det internationale håndboldforbunds nyeste påfund, Confederations Cup, bliver uden dansk deltagelse.

Det alt for tæt pakkede kampprogram for de allerbedste håndboldspillere har de seneste uger været et varmt emne, fordi spillerne ganske enkelt snart har fået nok.

Og det opråb har lederne i Dansk Håndbold Forbund tilsyneladende hørt. Generalsekretær Morten Stig Christensen fortæller hvert fald, at han og DHF har takket nej til endnu en turnering, nemlig Confederations Cup.

- Sammen med Frankrig og Norge har vi sagt pænt nej tak til Confederations Cup, siger han til TV 2 SPORT.

Ideen om en ny landsholdsturnering for blandt andre Europa-, verdens- og de olympiske mestre blev luftet af det internationale håndboldforbund IHF, som fremlagde forslaget tidligere på efteråret.

Turneringen skulle efter planen afvikles i november måned, og den ville derfor komme til at kollidere med DHF’s egen træningsturnering Golden League, som afholdes i samarbejde med netop Norge og Frankrig.

- Den primære årsag til, at vi takker nej, er, at det vil give endnu flere kampe for spillerne, siger Morten Stig Christensen.

- Derudover vil vi ikke afgive et af de få vinduer, vi selv har til at afvikle vores egen Golden League. Vi vil selv være herre over vores egne vinduer, kan man sige.

Ud over, at Confederations Cup ville give endnu flere kampe, end de tre, som landsholdsspillerne normalt spiller i forbindelse med Golden League, så ville turneringen også gøre det sværere at lade de hårdest belastede spillere få en pause i en eller flere af kampene, mener Morten Stig Christensen:

- Golden League er jo trods alt bare en træningsturnering, siger han.

Det er endnu uvist, hvorvidt ideen om Confederations Cup er endegyldigt død. Men det vil under alle omstændigheder blive uden dansk, norsk og fransk deltagelse.