Håndbold

Nikolaj Jacobsen er lykkelig: Det er et drømmejob

Nikolaj Jacobsen blev fredag præsenteret som dansk herrelandstræner. Han starter til sommer.

Se et eksklusivt interview med Nikolaj Jacobsen. Det er i SportsCenter ekstra: Danmarks nye landstræner på TV 2 SPORT kl. 17:15.

Efter to ugers massive rygter er det nu officielt: Nikolaj Jacobsen bliver dansk herrelandstræner, når Gudmundur Gudmundssons kontrakt udløber i sommeren 2017. Et decideret drømmejob, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Det er et af de mest attraktive job, der er at få. Specielt på landsholdssiden, og som dansker er det lidt ekstraordinært, fortæller Jacobsen til TV 2 SPORT.

Nikolaj Jacobsens succesfulde trænerkarriere startede som spillende assistenttræner i Viborg tilbage i 2004. Siden var han assistent i BSV, inden han i 2012 blev cheftræner i Aalborg. Her vandt han mesterskabet allerede i sin anden sæson, inden han skiftede til Rhein-Neckar Löwen, hvor han også blev mester i sin anden sæson.

Nu får han chancen for at vinde titler med det danske landshold, som han selv har spillet 139 kampe for.

- Der er mange positive perspektiver i holdet. Lige nu råder Danmark over nogle af verdens absolut bedste spillere, og det gør man forhåbentligt et stykke tid endnu. 

- Og så er det selvfølgelig planen at være med til at udvikle de unge spillere i dansk håndbold, så vi kan fastholde positionen blandt de bedste hold i verden.

Skal dobbeltjobbe

Den kommende landstræner tager over efter Gudmundur Gudmundsson i sommeren 2017. Jacobsen kontrakt løber i fire år, hvoraf han de første to år fortsætter som træner i Rhein-Neckar Löwen.

- Jeg ser det som en positiv udfordring. Jeg er sikker på, at jeg stadig vil kunne udvikle mig hernede og det vil være med til at holde mig skarp. 

- Jeg får også en rigtig dygtig assistenttræner (Henrik Kronborg, red.), der vil være med til at gøre tingene noget nemmere, lyder det fra Nikolaj Jacobsen.

Efter de første to år med dobbelarbejde bliver Nikolaj Jacobsen landstræner på fuld tid.

Nikolaj Jacobsens karriere

  1. GOG

   Nikolaj Jacobsen startede sin professionelle karriere i GOG som 18-årig. Her var han medvirkende til at vinde Danmarksmesterskabet i både 1992, 1995 og 1996. I 1997 forlod han Gudme og Danmark til fordel for tyske Bayer Dormagen. 

  2. Landsholdet (spiller)

   Nikolaj Jacobsen fik sin landsholdsdebut tilbage i 1991 og var herefter en af landsholdets bærende kræfter i 139 landskampe, hvor han scorede hele 552 mål. Jacobsen er desuden stadig indehaver af scoringsrekorden i en enkelt landskamp. Den lyder på 15 mål. 

  3. Bayer Dormagen

   I 1997 skiftede Nikolaj Jacobsen de trygge rammer i Gudme ud med Tyskland og Bayer Dormagen, hvor han spillede i en enkelt sæson. Her blev det til 189 mål, men det ændrede ikke på, at klubben røg ud af den bedste række, og så skulle Jacobsen videre. 

  4. Kiel

   I den tyske havneby havde Nikolaj Jacobsen seks succesfulde år, hvor han var med til at vinde den ene titel efter den anden. Han vandt i alt tre tyske mesterskaber, to tyske pokalturneringer, to EHF cup, og så var han med i Champions League-finalen i år 2000, hvor det dog blev til et nederlag. 

  5. Viborg Håndbold

   Da Nikolaj Jacobsen vendte tilbage til Danmark og Viborg blev det i en rolle som spillende assistenttræner. Senere stoppede han sin aktive karriere og skulle derfor kun koncentrere sig om at være assistent. I sin tid i Viborg var Jacobsen med til at hente en DM-sølvmedalje og to andenpladser i pokalturneringen. 

  6. BSV

   I 2007 skiftede Jacobsen Viborg ud med BSV. Han fortsatte med at være assistenttræner, og sammen med Carsten Albrektsen vandt han to sølvmedaljer og en enkelt bronzemedalje i håndboldligaen. 

  7. Aalborg Håndbold

   Da Nikolaj Jacobsen i 2012 skiftede rammerne i BSV ud med Aalborg Håndbold, skiftede han samtidig rolle. Nikolaj Jacobsen blev for første gang cheftræner - og det var med succes. Allerede i sin anden sæson lykkedes det Jacobsen at vinde det danske mesterskab. Sæsonen efter annoncerede han, at han skiftede til Rhein Necker Löwen, men han nåede lige at vinde endnu en DM-medalje til Aalborg. Denne gang af sølv. 

  8. Rhein Neckar Löwen

   Opholdet i tyske Rhein Neckar Löwen har også været et succesfuldt et af slagsen - og det er ikke slut endnu. Allerede i første sæson blev han nummer to i den tyske liga, men det skulle blive bedre. I sæsonen 2015/16 førte Nikolaj Jacobsen sydtyskerne til det tyske mesterskab. 

  9. Landsholdet (træner)

   Nikolaj Jacobsen tiltræder i stillingen som dansk landstræner fra den 6. marts 2017. Jacobsen skal dobbeltjobbe, da han stadig er på kontrakt i Rhein Neckar Löwen. Som landstræner bliver hans fornemste opgave at vinde så mange medaljer som muligt med Danmark.