VM håndbold

Officielt: Dansk succestræner efterfølger Gudmundsson

Den tidligere danske landsholdsfløj og nuværende Rhein-Neckar Löwen-træner, Nikolaj Jacobsen, bliver ny dansk landstræner på en fireårig kontrakt.

Se et eksklusivt interview med Nikolaj Jacobsen. Det er i SportsCenter ekstra: Danmarks nye landstræner på TV 2 SPORT kl. 17:15.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har sat navn på den kommende landstræner for de danske håndboldherrer.

Som TV 2 SPORT kunne erfare den 15. november, bliver det Rhein-Neckar Löwens danske succestræner Nikolaj Jacobsen, der overtager jobbet fra islandske Gudmundur Gudmundsson til sommer.

- Jeg ser det som en stor ære at få lov til at stå i spidsen for herrelandsholdet. Det er et job, der er meget attraktivt, og som ikke ofte kommer i spil, siger Nikolaj Jacobsen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Jeg glæder mig til at komme tilbage på den store scene i landsholdsregi og deltage ved både EM, VM og OL - og for mig er det jo også en mulighed for at prøve at vinde noget med landsholdet, siger Jacobsen, der ikke vandt metal i løbet af sin landsholdskarriere fra 1991-2003.

Nikolaj Jacobsen - opdateret 2. december

  • Født den 22. november 1971 (45 år)
  • Spillede fra 1991 til 2003 148 landskampe og scorede 584 mål
  • Klubber som aktiv: GOG, Bayer Dormagen og THW Kiel
  • Fra 2004 spillende assistenttræner i Viborg
  • Fra 2007 assistenttræner i Bjerringbro-Silkeborg
  • Fra 2012 cheftræner i Aalborg Håndbold (vandt DM-guld i 2013)
  • Fra 2014 cheftræner i Rhein-Neckar Löwen (vandt det tyske mesterskab i 2016)
  • Fra 1. august 2017 til 30. juni 2021 ansat som Danmarks landstræner 
  • Fortsætter som cheftræner for Rhein-Neckar Löwen frem til 1. juli 2019

Kilde: Dansk Håndbold Forbund

Også i Dansk Håndbold Forbund er der stor glæde over aftalen med Nikolaj Jacobsen.

- Vi har fulgt en stribe unge, talentfulde trænere i en årrække, og vi har i denne periode haft et særligt øje til Nikolaj Jacobsen, som besidder alle de kompetencer, vi efterspørger både på og uden for banen, så vi ser det som et scoop, at vi nu har fået denne aftale i hus, siger forbundets generalsekretær, Morten Stig Christensen.

Jacobsen skal dobbeltjobbe

Nikolaj Jacobsen, der bliver Danmarks 18. herrelandstræner, har kontrakt med det tyske storhold til den 1. juli 2019, og den har han tænkt sig at leve op til.

Derfor skal Jacobsen både stå i spidsen for landsholdet og Rhein-Neckar Löwen i en toårig periode, inden han tiltræder som landstræner på fuld tid. Håndboldforbundet har dermed måttet droppe sit normale princip om, at en landstræner ikke må træne et klubhold på samme tid.

Indtil Nikolaj Jacobsens kontrakt udløber med Rhein-Neckar Löwen, bliver det assistenttræner Henrik Kronborg, der skal løfte en ekstra del af opgaverne.

- Jeg glæder mig meget til at lægge endnu flere kræfter i landsholdsarbejdet og samarbejdet med spillerne, og jeg sætter stor pris på den tillid, DHF og Nikolaj Jacobsen har vist mig i denne sammenhæng. Jeg ser meget frem til samarbejdet med Nikolaj, som har skabt fantastiske resultater, også internationalt, og jeg er sikker på, vi bliver et håndboldfagligt meget stærkt team, siger Henrik Kronborg.

- For det første ser jeg det som en positiv udfordring at varetage begge jobs, fordi jeg mellem landsholdssamlingerne har mulighed for at holde mig skarp og forberede mig på de bedste spillere i verden, siger Nikolaj Jacobsen.

- For det andet er jeg meget glad for, at Kronborg har valgt at fortsætte og tage ekstra ansvar, for han har både stor erfaring som træner og en god portion slutrundeerfaring, som jeg kun har fra spillersiden.

Nikolaj Jacobsens kontrakt med Dansk Håndbold Forbund begynder formelt den 1. august 2017.

Afstemning

Får Nikolaj Jacobsen succes som dansk landstræner?