EM håndbold

EM-fløj i uvished før kamp: Må hun spille med hovedbeskyttelse eller ej?

Maria Fisker ved stadig ikke, om hun må spille med sin hovedbeskyttelse i Danmarks kampe ved EM.

Først måtte hun gerne. Så måtte hun ikke. Og lige nu ved hun ikke, om hun godt må alligevel.  

Maria Fisker er efterladt i uvished bare to dage før de danske håndboldkvinders første EM-kamp i arenaen i Malmø.

For snart to år siden bankede venstrefløjen sit hoved i halgulvet og endte med en slem hjernerystelse, der holdt hende ude i fem måneder og satte tanker om karrierestop i gang.

Hun blev dog ved med at spille, men skaffede sig en særlig hovedbeskyttelse, der tager en stor del af slaget, hvis hun igen slår hovedet i gulvet.

Nu er det imidlertid usikkert, om hun overhovedet må spille med sin hovedbeskyttelse - der bedst kan beskrives om et pandebånd - til EM. Det bliver først endeligt afgjort på et møde søndag i Malmø - dagen før Danmarks første EM-kamp mod Montenegro. 

- Det er ikke særligt sjovt, men jeg kan ikke gøre så meget andet end at håbe på det bedste, siger Maria Fisker til TV 2 SPORT. 

Reglerne omkring en række beklædningsgenstande - som fx pandebånd, knæbeskyttere og langarmene undertrøjer - er blevet strammet i det internationale håndboldregler fra 1. juli i år, og i november blev Maria Fisker pludselig nægtet at spille med sit "pandebånd" i en EHF Cup-kamp for sin klub Randers HK.

Op til EM har det europæiske håndboldforbund EHF - på foranledning af det internationale forbund IHF - sendt en indskærpelse af de nye regler ud til de deltagende lande ved slutrunden, hvor det er vist med eksempler, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er tilladt. 

I den danske EM-lejr er de dog fulde af optimisme og tror på, at EHF på et møde søndag godkender Maria Fiskers hovedbeskyttelse, som EHF i november nægtede danskeren at spille med det i en EHF Cup-kamp. 

- Ud fra det billede, som IHF har sendt, er størrelsen ikke nogen hindring, og selve materialet ved vi fra tidligere ikke har været noget problem. Det vigtigste er, at han lige får mærket, at det ikke er et hårdt materiale, det er lavet af, og så er jeg sikker på, at vi får det godkendt, siger Danmarks team manager Mette Vestergaard til TV 2 SPORT. 

Også landstræner Klavs Bruun Jørgensen er fortrøstningsfuld - og Maria Fisker forsøger at være det.  

- Klavs er rimelig rolig, så det prøver jeg også at være. Vi håber, jeg får lov, siger den 26-årige venstrefløje.

Vil du spille uden, hvis det viser sig, at du ikke må?

- Det har jeg ikke taget stilling til endnu. 

Danmark spiller første EM-kamp - med eller uden Maria Fisker - på mandag klokken 20.45 mod Montenegro. Se kampen direkte på TV 2.