EM håndbold

Anfører håber på Fisker-løsning: Det er da dødirriterende

Maria Fisker er indtil videre blevet nægtet at spille med sit pandebånd, og det irriterer landsholdets anfører Stine Jørgensen.

Søndagens helt store tema på det danske EM-pressemøde var Maria Fiskers pandebånd.

Venstrefløjen har nemlig kæmpet mod Det Europæiske Håndboldforbund, EHF, i lang tid for at få lov at bruge sit pandebånd i klubsammenhæng.

På landsholdet er temaet nu det samme, og i dag kunne landstræner Klavs Bruun Jørgensen så fortælle, at Maria Fisker ikke har fået lov at spille med sit beskyttende pandebånd under EM-slutrunden. Derfor er hun også yderst tvivlsom til Danmarks åbningskamp.

Det betyder også, at der kun vil være én venstre fløj tilbage mod Montenegro, hvis Fisker ikke spiller. Landsholdets anfører, Stine Jørgensen, er dog tryg ved, det nok skal gå.

- Vi har først fået det at vide i dag, og vi har lige haft en kort snak omkring det. Vi håber selvfølgelig, de finder en løsning, men jeg synes, der stadigvæk er god ro omkring det, siger Stine Jørgensen.

Hun erkender dog, at det er en træls situation.

- Det er da dødirriterende. Nu har jeg heldigvis været med til et par mesterskaber før, og ved sådan et mesterskab kan der dukke mange mærkelige ting op, og det var en af dem, siger Danmarks anfører.

På højdebacken huserer en af landsholdets yngre spillere i form af Mette Tranborg. Og den 20-årige bagspiller føler med sin landsholdskollega.

- Det er jo helt vildt synd for hende, at det skal komme nu så tæt på første kamp. Men det er kommet nu, og så må de jo reagere på det i ledertruppen og se, om de kan finde en løsning.

Er det nemt for jer bare at lægge væk og fokusere på håndbolden?

- Det er i hvert fald vigtigt, vi gør det, for der er jo ikke så meget at gøre for os andet end at bakke Maria op og snakke med hende om det. Så det er vigtigt, vi holder fokus på at skulle spille kamp i morgen, siger Mette Tranborg.

Se meget mere fra EM på TV 2 Play - Danmark åbner sit EM mod Montenegro 20.45 mandag aften på TV 2