EM håndbold

Klavs Bruuns nye landshold: Her er de nye ansigter til EM

Der er seks slutrundedebutanter på det EM-hold, som Klavs Bruun sender i kamp i aften. Bliv klogere på de seks her.

Der er dem, der har prøvet det en hel del gange før. 

Spillere som Sandra Toft, Lotte Grigel, Stine Jørgensen og Louise Svalastog har mange landskampe og flere slutrunders erfaring at trække på, når håndbold-EM begynder i aften for Danmarks vedkommende.

Men på spillerhotellet Scandic i centrum af Malmø er der også tjekket seks helt nye ansigter i slutrundesammenhæng ind i den danske lejr til dette EM. 

De seks har i gennemsnit bare 14, 8 landskampes erfaring, men i aften træder de ind i bedste sendetid på TV 2 til Danmarks første EM-kamp mod Montenegro, og flere af dem ser ud til at få en stor rolle til EM af landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Du kan blive lidt klogere på de seks nye spillere herunder.

Danmark og Montenegro brager sammen i Malmø i aften klokken 20.45. Se kampen direkte på TV 2 og TV 2 PLAY med optakt fra 20.30. 

ALTHEA REINHARDT

Position: Keeper

Klub: Odense 

Landskampe / mål: 5 / 0

Det 20-årige stortalent har stået forrygende, siden hun skiftede fra 1. divisionsklubben Roskilde til storsatsende Odense Håndbold i sommer, og i statistikkerne er hun lige nu den bedste keeper i den danske liga. 

Oprindeligt skulle hun ikke have været med til en slutrunde allerede nu, men da Viborgs Rikke Poulsen måtte melde fra kort før EM med en skade, hidkaldte Klavs Bruun Jørgensen den unge keeper som reserve for førstevalget Sandra Toft. 

FIE WOLLER

Position: Venstre fløj

Klub: FC Midtjylland

Landskampe / mål: 21 / 30

Hun har spillet et utal af store kampe for FC Midtjylland i den danske liga og i Champions League, men dette EM er første gang, at 24-årige Fie Woller er kommet med blandt de 16 danske spillere til en slutrunde.

I flere år var Viborgs Ann Grete Nørgaard og Maria Fisker fra Randers de to foretrukne på venstre fløj, men Klavs Bruun Jørgensen har sat Viborg-fløjen af og i stedet udtaget Woller, der kan ende med at få rigtig meget spilletid, hvis Maria Fiskers meget omtalte pandebånd pludselig ikke bliver godkendt af EM-arrangørerne.   

LINE HAUGSTED

Position: Venstre back

Klub: Viborg HK

Landskampe / mål: 10 / 10

Hun er blevet kaldt et stort talent i flere sæsoner, men det er først efter skiftet til Viborg HK i sommer, at 22-årige Line Haugsted har fået sit helt store gennembrud i den danske liga. Et flot efterår i Viborg betyder, at hun nu skal spille sit første mesterskab som A-landsholdsspiller, og i testkampene før EM viste Viborg-backen sig både som forsvarsspiller og som afslutter.   

METTE TRANBORG

Position: Højre back

Klub: SK Aarhus

Landskampe / mål: 20 / 44

I EM-lejren kalder de hende 'Megatron' - opkaldt efter robotten i Transformers-filmene - for Mette Tranborg er med landstrænerens egne ord 'en maskine'. Et af Danmarks største talenter er hun blevet kaldt i mange år, men hendes eneste slutrundeerfaring er en kamp på bænken ved EM i 2014, hvor hun blev indkaldt undervejs - uden at blive brugt af daværende landstræner Jan Pytlick. Nu får hun en stor rolle i sin første slutrunde, hvor hun er førstevalget på højre back i fraværet af Louise Burgaard og skadede Line Jørgensen. 

ANNA CECILIE DE LA COUR

Position: Højre back

Klub: København Håndbold

Landskampe / mål: 14 / 19

Den 22-årige København-spiller har én opgave på det danske EM-hold. Når hun kommer på banen, skal hun stige op og svinge den frygtede venstrehammer, der gjorde hende til en af de mest scorende i den danske liga for et par sæsoner siden. La Cour er med til sin første slutrunde og skal supplere Mette Tranborg - en anden slutrundedebutant - på højre back. 

KATHRINE HEINDAHL

Position: Stregspiller

Klub: Randers HK

Landskampe / mål: 19 / 29 

24-årige Kathrine Heindahl har i flere sæsoner stået i udkanten af det danske landshold og ventet på sin chance i slutrundesammenhæng, og den har hun fået af landstræner Klavs Bruun Jørgensen. Især i angrebet viste Randers-stregen stor effektivitet i testkampene op til EM, men hun kan også dække op.