EM håndbold

Ren gør det selv: Sådan laves Fiskers 'lovlige pandebånd'

Den danske stab har været nødt til at finde på kreative løsninger for at få lavet et lovligt pandebånd til Maria Fisker.

De små grå har fået lov til at komme overarbejde i den danske EM-lejr, efter Maria Fisker søndag fik et endeligt forbud mod at spille med sit normale pandebånd, der beskytter hende mod hjernerystelser.

Der har været behov for at tænke kreatitvt, og det er lige, hvad danskerne har gjort, fortæller holdets fysioterapeut, Mikkel Hjuler, til TV2 SPORT. Det er ham, der har lavet Maria Fiskers nye pandebånd, der mandag aften blev foreløbig godkendt af det europæiske håndboldforbund, EHF.

- Vi har taget et simpelt pandebånd. Købt nogle svedbånd til hænderne, sprættet dem op og herefter syet dem sammen med et helt normalt pandebånd. Så har vi puttet noget skum og forskelligt stødabsorberende materiale i, som vi er vant til at bruge, når vi laver ting til knæ og ankler, fortæller Mikkel Hjuler.

Selvom det nye hjemmelavede pandebånd er blevet godkendt af EHF, så har Maria Fisker endnu ikke besluttet, om det er godt nok til, at hun vil spille med det mandag aften. Og ifølge Mikkel Hjuler, så handler det i sidste ende om, hvordan den danske venstrefløj har det med pandebåndet.

- Materialet er stødabsorberende, men i det her tilfælde, så handler det også rigtig meget om psykologi. Det handler om, at Fisker har tiltro til, at det virker, og har en god fornemmelse, før hun kaster sig ud i det her. Det er ret grænseoverskridende med så kort varsel at skulle lave om på alle sine faster vaner. Specielt med noget som tidligere har generet hende så meget. Så det er ikke så sjovt.

Hvis Maria Fisker skulle ende med at vende tommelfingeren ned til det nye pandebånd, så kan det betyde, at hun ikke spiller i aften, når Danmark møder Montenegro i Malmø. Hvis hun skulle vælge at sige nej, så vil hun, ifølge Mikkel Hjuler, møde forståelse fra den danske stab.

- Det handler først og fremmest om, hvordan hendes følelse med det er. Når man har været skadet som Maria, så kræver det meget psykisk at komme tilbage igen. Og det er en rigtig hård ting at have så lidt tid til at omstille sig, siger han til TV 2 SPORT.

Danmark møder Montenegro mandag aften klokken 20:45. En kamp vi sender på TV 2.

Delegationsleder Anker Nielsen afleverede mandag aften et pandebånd til EHF, som Maria Fisker har fået en foreløbig godkendelse på.