EM håndbold

Ekspert: Sådan kommer Danmark bedst videre ved EM

Efter premieresejren skal de danske spillere koncentrere sig om det mentale, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen.

Euforien var til at få øje på, da Danmark tirsdag aften slog Montenegro. Spillerne omfavnede hinanden og hoppede rundt på det havblå gulv i Malmö.

To point i premierekampen, endda mod et hold der tidligere har voldt problemer, er da også til at glæde sig over. Men nu bliver kunsten at komme ned på jorden igen. Hurtigst muligt, for at Danmark kommer godt videre i EM-turneringen. Det mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen:

- Det skal være med stod ydmyghed, velvidende at danskerne har haft et noget svingende niveau, siger Trine Nilesen om spillernes største udfordring inden onsdagens kamp mod Ungarn.

- Deres største fjende kan blive dem selv i forhold til, hvis de bliver for overmodige og tror, det bliver nemt at gå igennem puljen.

Grigel: Hold igen med forventningerne

Dansk Håndbold Forbund har en officiel målsætning om en placering i top 12. Det virker selvsagt realistisk efter 22-21-sejren over Montenegro. Men hold igen med forventningerne om mere, lyder det fra playmaker Lotte Grigel, der virker til at tænke i samme baner som Trine Nielsen.

- Man kan meget hurtigt komme til at skrue tingene helt vildt op. Det synes jeg bare ikke, man skal gøre. Vi kæmper med mange ting og har meget at arbejde med, så til alle pressefolk: En bøn om ikke at skrue det for højt op allerede nu, sagde Lotte Grigel efter kampen.

Lotte Grigel håber, at pressen vil holde forventningerne nede efter Danmarks premieresejr over Montenegro.

Der er ellers god grund til at tro på Danmark, lyder det videre fra Lotte Grigel. Og fra Trine Nielsen. Men efter tjekkernes overraskende sejr over Ungarn, så er det endnu mere essentielt, at de danske spillere gearer ned mentalt og løber ærbødige ind til kampen.

- Ungarn kommer med kniven for struben i forhold til, at de også gerne vil videre fra puljen, siger Trine Nielsen og konstaterer:

- Det ligger til Danmark, og det ligger til at de er favoritter mod Ungarn i morgen. Men det skal være med en god portion ydmyghed.

Se Danmark-Montenegro på 99 sekunder Video: Jacob Carlsen

Danmark-Ungarn spilles onsdag klokken 20.45. Se kampen direkte på TV 2 fra klokken 20.30.