EM håndbold

Fisker spillede med omdiskuteret pandebånd - men ville ikke snakke om det

Efter et turbulent døgn spillede Maria Fisker anden halvleg i Danmarks åbningssejr over Montenegro ved EM.

De første tv-kameraer med livesignal ud til verden gik hun forbi. Maria Fisker havde ikke lyst til at snakke.

Selv om de danske håndboldkvinder netop havde vundet en gysersejr på 22-21 over Montenegro i den første EM-kamp, virkede den mest omtalte person i Malmø op til kampen mest som en, der gerne hurtigst muligt ville forsvinde væk i gangene i Malmö Isstadion. 

- Jeg vil helst ikke snakke om pandebåndet, begyndte Randers-fløjen, da hun til sidst stoppede foran et par danske journalister i den såkaldte mixed zone, som spillerne skal gå igennem på vej i omklædningsrummet for at give interviews efter en kamp.

Men efter et turbulent døgn, hvor Fisker pludselig blev nægtet at spille med det beskyttende pandebånd, hun har haft på i hver eneste kamp, siden hun sad uden for i fem måneder med en alvorlig hjernerystelse sidste år, ville den 26-årige Hadsten-pige kun snakke om kampen mod Montenegro.

- Jeg har det rigtig fint på holdet, nøjedes hun med at svare på, hvordan det var at komme ind på banen fra anden halvlegs start med det nye, hjemmelavet og blødere pandebånd, som landsholdets fysioterapeut havde syet sammen op til kampen.

Landstræneren ville til gengæld gerne fortælle, at han var imponeret. 

- Jeg kan ikke andet end rose Fisker for hendes måde at tackle det på. Da vi fik at vide, at det ikke blev godkendt – og også inden, da der var snak om, at det skulle ned og tjekkes – der rystede hun som espeløv og var meget, meget ked af det, fordi hun var bange for at blive sendt hjem, fortalte Klavs Bruun Jørgensen, der holdt Fisker på bænken i første halvleg. 

- Udgangspunktet til den her kamp var egentlig, at Maria ikke nødvendigvis skulle spille, men hvis hun følte, at hun var klar, så skulle hun lige prikke til mig og sige: Jeg kan godt tage fem minutter og prøve af. Men allerede på vejen med bussen satte hun sig ved siden af mig med et stort smil og sagde: Du sætter mig bare ind, når du har lyst, sagde landstræneren. 

Hun kom ind fra anden halvlegs start, brændte sit første skud og fik en udvisning, men landstræneren mente ikke, hun virkede mentalt påvirket af ikke at spille med sit normale, trygge pandebånd. 

- Overhovedet ikke. Det er også derfor, jeg er dybt imponeret, for jeg har set, hvor mærket hun har været. Altså - hun har været som en ryger, hvor du har gemt alle hendes smøger og låst dem inde. Jeg synes, det var super imponerede, at hun lige pludselig fandt en ro og bare gik ind og gik til den – og også tog nogle udfordringer, hvor hun vidste, at der kunne hun slå sig. Så det var fedt, så nu er jeg slet ikke nervøs for hende, fastslog Klavs Bruun Jørgensen. 

Danmark spiller sin næste EM-kamp onsdag aften mod Ungarn. Du kan se kampen direkte på TV 2.