EM håndbold

Norsk stjerne raser mod dommerne: Aner ikke hvad der foregår

Efter en hel times håndbold er nordmændene i tvivl om hvad de må, og hvad de ikke må.

De norske spillere og trænere går forvirrede rundt ved EM i Sverige. Godt nok vandt de premierekampen med 23-21 over Rumænien, men hvad der ellers skete i kampen, er de ikke helt sikre på.

Det polske dommerpar Johanna Brehmer og Agnieszka Skowronek fløjtede nemlig i øst og vest.

- Jeg ved ikke, hvad der foregår. Det er til tider vanskeligt at forholder sig til. Jeg synes, der dømmes mærkelige ting, siger profilen Nora Mørk til NRK.

- Vi prøver at lade være med at bekymre os om det, men det er helt umuligt. Thorir og Mia (trænerteamet Hergeirsson og Högdahl, red.) kunne heller ikke undgå det, så vi er flere om det, uddyber Nora Mørk.

Træneren forstår frustrationer

Norge fik i alt seks udvisninger og tre gule kort. Men det er ikke dét, der er problemet. Det er dommernes svingende beslutninger, nordmændene er utilfredse med. Faktisk var kendelserne så varierede, at træner Thorir Hergeirsson brugte en del af den sidste timeout på at snakke om kendelserne. Den rutinerede træner var tydeligt i tvivl om, hvordan spillerne må dække op, og hvordan de ikke må dække op.

Efterfølgende forklarede træneren, der ellers sjældent udtaler sig om dommernes præstationer, at han var nødt til at berolige spillerne.

- Jeg blev ikke rigtigt klog på den linje, de lagde. Nogle kendelser var ligetil, men andre forstod jeg ikke. Det er muligt, at de så noget, som vi ikke så.

- Det bliver frustrerende for spillerne, og det er forståeligt. Men det hjælper jo ikke noget. Min opgave er at berolige holdet.

I den anden kamp i Gruppe D, Rusland-Kroatien, blev der uddelt hele 15 udvisninger. Den kamp vandt Rusland med 32-26, og derfor indtager OL-vinderne i øjeblikket gruppens førsteplads.